18.2 C
Vaslui
5 mai, 2024

HANDBAL | IPOTEZĂ-ȘOC: “Organizarea turneului de handbal la Vaslui, salvarea CSM Vaslui de la retrogradare”

SCANDAL… Parteneriatul dintre Primăria Vaslui și Federația Română de Handbal privind organizarea turneului “Trofeul Carpați” 2024 la handbal masculin – tineret a suscitat discuții aprinse în Consiliul Local Vaslui, iar consilierul USR Dragoș Chirica a venit cu o ipoteză-șoc: “Organizarea turneului de handbal la Vaslui reprezintă biletul de salvare pentru echipa de handbal CSM Vaslui”.

Echipa de handbal a CSM Vaslui se află într-o situație disperată în Liga Zimbrilor, pe penultimul loc, poziție care o trimite în liga secundă a handbalul românesc. Duminică, Vasluiul va juca, acasă, cu HC Buzău, iar victoria este singura opțiune pentru echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă. Între timp, Federația Română de Handbal a solicitat sprijin financiar de la Primăria Vaslui, în valoare de 173.000 de lei, pentru organizarea la Vaslui a turneului internațional de handbal masculin – tineret “Trofeul Carpați” 2024, competiție la care vor lua startul echipele de tineret ale României, Serbiei, Poloniei și Macedoniei de Nord. În acest context, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Vaslui în care s-a aprobat parteneriatul dintre Primăria Vaslui și Federația Română de Handbal, consilierul Dragoș Chirica a venit cu o ipoteză surprinzătoare: “Această hotărâre de Consiliu Local ar trebui să poarte altă denumire, și anume “hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea biletului de salvare de la retrogradare din Liga Zimbrilor a echipei CSM Vaslui”. Cum de tocmai acum vine Federația Română de Handbal să ne ceară acest parteneriat, de ce nu a venit la început de an sau imediat după ce și-a definitivat bugetul. Culmea, chiar cu două etape înainte de finalul sezonului, când echipa este la limita salvării, coincidență, apare pe ordinea de zi parteneriatul pe care îl avem noi astăzi (n.r ieri) de dezbătut. De asemenea, avem o problemă și din punct de vedere al infrastructurii sportive, pentru că avem o Sală Polivalentă, care ce e drept nu ne aparține, dar care este insalubră. Nu ne face cinste deloc orașului această sală”, a declarat consilierul USR, Dragoș Chirica. În replică, consilierul Valentin Dragomir, de la PNL, a avut o intervenție uluitoare, susținând că: “Și dacă prin acest turneu se salvează echipa de la retrogradare care e problema? Trebuie să punem mână de la mână ca să retrogradeze echipa. Foarte bine că se salvează. Dacă este așa! Nu se salvează în modul ăsta, dar dacă s-ar salva chiar trebuie să-i dăm noi în cap?”, a spus Valentin Dragomir.

Unde ar fi problema?

În lumea handbalului se vehiculează deja că începând cu anul viitor, Liga Zimbrilor se va mări cu încă două echipe, ceea ce ar asigura salvarea Vasluiului de la retrogradare. Vorbim de o echipă de handbal care anul acesta a avut cel mai mare buget din istoria ei, 1.1 milioane de euro, dar și un obiectiv pe măsură, locurile 7-9. Banii aproape au fost cheltuiți, însă în prezent CSM Vaslui se află cu un picior în eșalonul secund, iar varianta expusă de consilierul Chirica este cu atât mai credibilă, pentru că ea vine ca un colac de salvare pe care Federația Română de Handbal îl aruncă Vasluiului. Un colac extrem de scump, pe care Vasluiul îl va achita din bugetul orașului. Dacă CSM Vaslui rămâne în Liga Zimbrilor datorită unor aranjamente cu arbitri sau ca urmare a măririi numărului de echipe participante în sezonul viitor, atunci conducerea acestui club este obligată să-și pună demisia pe masă pentru că cineva trebuie să oprească și această risipă a banului public.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/handbal-ipoteza-soc-organizarea-turneului-de-handbal-la-vaslui-salvarea-csm-vaslui-de-la-retrogradare/

Ultimă oră

Același autor