12.8 C
Vaslui
10 octombrie, 2024

Guvernul discută despre accesarea Fondului European de Solidaritate, pentru pagubele produse de inundaţii. Ciolacu: Trebuie să transmitem la timp cererea de asistenţă financiară Comisiei Europene, avem deja alocaţi 1,5 miliarde de euro

astăzi, 11:35

Guvernul discută miercuri, în şedinţă, despre accesarea Fondului European de Solidaritate, pentru pagubele produse de inundaţiile din luna septembrie, din judeţele Galaţi şi Vaslui, premierul Marcel Ciolacu declarând că trebuie să fie transmisă la timp cererea de asistenţă financiară Comisiei Europene, pentru că avem deja alocaţi 1,5 miliarde de euro. Şeful Executivului a cerut tuturor autorităţilor implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor, pentru a avea, săptămânal, o informare clară, ca ne încadrăm în termenul final de 1 noiembrie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern se va discuta despre accesarea Fondului European de Solidaritate, pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţiile din septembrie.

”Trebuie să transmitem la timp cererea de asistenţă financiară Comisiei Europene, fiindcă avem deja alocaţi 1,5 miliarde de euro”, a subliniat premierul în şedinţă. El a arătat că evaluarea pagubelor este esenţială. ”

7 octombrie – Eveniment Profit Energy.forum

15 octombrie – Eveniment Profit Health.forum

31 octombrie – Maratonul de Educație Financiară

5 noiembrie –

Cer tuturor autorităţilor implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor. Vreau să avem săptămânal o informare clară, ca ne încadrăm în termenul final de 1 noiembrie”, a mai spus Ciolacu.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/guvernul-discuta-accesarea-fondului-european-solidaritate-pagubele-produse-inundatii-ciolacu-transmitem-timp-cererea-asistenta-financiara-comisiei-europene-avem-alocati-1-5-miliarde-euro-1922403502002024101121752049

Ultimă oră

Același autor