Polițiștii din Neamț, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au destructurat o grupare infracțională specializată în infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, din care făceau parte și indivizi din județul Vaslui. Opt persoane bănuite de săvârșirea a 20 de astfel de infracțiuni, cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei, au fost reținute.

Loading...

Vineri, 2 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale au pus în executare 8 mandate de aducere, în județele Neamț, Vaslui, Bacău și Iași.

Persoanele vizate, dintre care 4 încarcerate, trei aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu și o persoană aflată în stare de libertate sunt bănuite că, în perioada iulie – octombrie 2017, ar fi comis 18 infracțiuni de înșelăciune și tentativă de înșelăciune, prin metoda ”Accidentul”, cauzând victimelor un prejudiciu de 41.000 de lei și 2.500 de euro, din care o parte a fost recuperat de polițiști. De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat două telefoane și mai multe înscrisuri.

Anterior, la data de 21 octombrie, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 24 ani, în timp ce arunca peste gardul unui penitenciar de maximă siguranță telefoane mobile, folosite la comiterea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’, precum și a altor bunuri interzise la deținere.

În aceeași cauză, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii din Neamț au organizat o acțiune de prindere în flagrant a trei dintre membrii grupării, imediat după comiterea a două astfel de înșelăciuni, ocazie cu care au găsit asupra lor 12.586 de lei și 450 de euro, bani proveniți din activitatea infracțională. La acea dată, față de aceștia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, din Neamț, Iași și Vaslui, acestea fiind prezentate Judecătoriei Piatra Neamț, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Neamț, precum și de la Poliția Municipiului Iași.Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. (G.P.)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/06/grupare-infractionala-specializata-metoda-accidentul-destructurata-judetul-vaslui/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.