Grindeanu, „penibil” și „ridicol”

0

„Penibil” și „ridicol”, sunt cuvintele cheie prin care descrie Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) și al PSD Vaslui, situația în care s-a pus premierul Sorin Grindeanu după refuzul de a demisiona, în ciuda retragerii sprijinului partidului.

Loading...

„Nu poți să exerciți funcția executivă fără să ai sprijinul unei majorități. Sunt lucruri foarte clare, nu le-am inventat noi”, spune președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, încercând să descrie într-un mod „rațional” situația în care se află Guvernul și partidul din care face parte. „Penibil” și „ridicol” au fost cuvintele cele mai potrivite pe care le-a gâsit liderul PSD față de situația în care s-a pus premierul Sorin Grindeanu după refuzul de a demisiona, în ciuda retragerii sprijinului politic din partea PSD.

„În PSD este o situație ceva mai complicată pentru că unii dintre noi nu înțeleg că li se poate retrage sprijinul politic. Un principiu fundamental al politicii este că toți cei numiți pot fi revocați”, a mai spus Buzatu, care a insistat că nu face decât să vorbească despre lucruri clare și evidente, pe care însă „unii ca Grindeanu și Ponta, se pare, nu le înțeleg”.

Despre primul, încă premier, liderul vasluian al pesediștilor spune că „a avut la început o poză bună”, dar acum „a reușit să se pună într-o situație ridicolă”.

Dinspre județul Vaslui, față de votul din Parlament prin care pesediștii vor încerca să-și răstoarne propriul Guvern printr-o moțiune de cenzură, Buzatu nu lasă să se întrevadă nicio emoție: toți parlamentarii vasluieni ai PSD vor vota pentru moțiune și împotriva Guvernului, așa cum s-a hotărât deja în forurile superioare ale partidului.

„Parlamentarii vasluieni au înțeles că lucru esențial este menținerea unei majorități stabile, păstrarea puterii de către PSD și aplicarea programului de guvernare pentru care am fost votați de majoritatea românilor”, a mai spus Dumitru Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.