4.6 C
Vaslui
19 martie, 2024

Gianni Infantino, reales în fruntea FIFA pentru încă un mandat

Gianni Infantino a fost reales joi, prin aclamaţie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de fotbal (FIFA), pentru un nou mandat, valabil până în 2027 .

În vârstă de 52 de ani,

conducerea FIFA în 2016, după demisia predecesorului său Sepp Blatter, fiind reconfirmat în funcţie în aceleaşi condiţii, în 2019, de către delegaţii celor 211 federaţii naţionale membre.

El ar putea rămâne la preşedinţia Federaţiei internaţionale până în 2031, deoarece primul său mandat de trei ani a fost considerat incomplet.

„Vă iubesc pe toţi”, a spus conducătorul fotbalului mondial, în cadrul celui de-al 73-lea Congresul al FIFA, care are loc la Kigali, în Rwanda.

Ultimul mandat al lui Infantino a fost marcat de o vastă reformă a transferurilor, de instituirea concediului de maternitate pentru jucătoarele profesioniste, precum şi de reguli de procedură disciplinară mai protectoare pentru victimele violenţei sexuale.

Principalele proiecte pentru următorii ani au fost aprobate: începând cu extinderea Cupei Mondiale masculine de la 32 la 48 de echipe, începând cu ediţia 2026 găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic, decisă în 2017 şi al cărei format a fost stabilit marţi.

Optând pentru o fază a grupelor cu 12 grupe a către patru echipe, turneul din 2026 va sări de la 64 la 104 meciuri, o creştere care va duce la o explozie a veniturilor din bilete şi va atrage totodată mai mulţi radiodifuzori.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Bitcoin a depășit nivelul de 28.000 de dolari în weekend, investitorii redescoperind atractivitatea sa ca sistem bancar alternativ. Bitcoin a scăzut cu peste 2%, până…

Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, care se va desfăşura la Saitama, în Japonia, în perioada 22 – 26 martie 2023, va putea fi urmărit…

În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/gianni-infantino-reales-in-fruntea-fifa-pentru-inca-un-mandat/

Ultimă oră

Același autor