Loading...

ADUNAREA ÎN AREST Politistii bârlãdeni, coordonati de un tânãr procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au efectuat vineri, 18 august, 18 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane suspectate de comiterea de infractiuni contra patrimoniului. Mai precis, au cãlcat zona de la Blocul C4 – din spatele Casei Sturdza din Bârlad, unde locuieste Ionut Radu Toma, zis „Briliantul”, cel care este capul retelei de hoti care are peste 70 de furturi la activ. Au fost ridicate mai multe bunuri asupra cãrora existã suspiciunea cã ar proveni din sãvârsirea de infractiuni. S-au dus la audieri 24 de persoane, iar patru au foste retinute si duse apoi în fata judecãtorului de drepturi si libertãti cu propunerea luãrii mãsurii arestãrii preventive. Din patru, doar unul a primit mandat de arestare preventivã, si anume Leonard Stângaciu, care s-a dus sã se „întâlneascã” cu Ionut Radu Toma în arestul IPJ Vaslui. Ceilalti trei au primit: Gioni Costache – control judiciar – 60 de zile, Ionut Adrian Batistã – arest la domiciliu 30 de zile si Ionut Panainte-control judiciar 60 de zile.

Politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Bârlad, împreunã cu politisti din cadrul structurilor de ordine publicã urban si rural, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Vaslui si jandarmilor au efectuat vineri, 18 august, pe raza municipiului Bârlad, 18 perchezitii domiciliare la persoane bãnuite de comiterea de infractiuni contra patrimoniului. „Cu ocazia perchezitiilor au fost recuperate mai multe bunuri asupra cãrora existã suspiciunea cã ar proveni din sãvârsirea de infractiuni. Valoarea bunurilor recuperate este de aproximativ 26.000 de lei. 24 de persoane au fost conduse la sediul Politiei municipiului Bârlad în vederea efectuãrii de cercetãri si documentãrii activitãtii infractionale a persoanelor bãnuite. Patru persoane cu vârste între 24 si 34 de ani, din municipiul Bârlad, au fost retinute de politisti pentru o perioadã de 24 de ore. Acestea sunt bãnuite de sãvârsirea mai multor infractiuni de furt calificat, fapte comise în perioada decembrie 2016 – august 2017. Politistii continuã cercetãrile pentru documentarea întregii activitãti infractionale a acestor persoane, precum si pentru identificarea tuturor celor implicati în comiterea respectivelor infractiuni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Prezentati la judecãtorul de drepturi si libertãti pe 19 august, cu propunere de la procurorul de caz de emitere a mandatelor de arestare preventivã, judecãtorul bârlãdean n-a avut „inima” sã-i aresteze pe toti. Astfel, cei care au fost în boxa acuzatilor – Ionut Adrian Batistã, Leonard Stângaciu, Gioni Costache si Ionut Panainte – au primit urmãtoarea sentintã:

„Admite propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu privire la luarea fatã de inculpatul Stângaciu Leonard a mãsurii preventive a arestului preventiv. Dispune arestarea preventivã a inculpatului Stângaciu Leonard pe o duratã de 30 de zile, de la 19.08.2017 la 17.09.2017, inclusiv.

Respinge propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, de luare a mãsurii arestãrii preventive, fatã de inculpatii: Batistã Adrian-Ionut; Costache Gioni si Panainte Ionut, zis Gioni.

Dispune luarea fatã de inculpatul Batistã Adrian-Ionut a mãsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadã de 30 de zile, sã nu comunice cu persoanele vãtãmate: Lazãr Radu, administratorul SC. Lidas Prod SRL, Grãdinaru Gheorghe si Lazãr Maria sau membrii de familie ai acestora, cu inculpatii: Toma Radu Ionut si Stângaciu Leonard, participanti la comiterea infractiunilor.

Ia fatã de inculpatul Costache Gioni a mãsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadã de 60 de zile.

Ia fatã de inculpatul Panainte Ionut a mãsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadã de 60 de zile.”, este sentinta în cauzã.

Din câte se vede din sentintã, Adrian Ionut Batistã, care a primit arest la domiciliu, este cel care a spart sediul SC Lidas Prod SRL Bârlad. Vã reamintim cã firma de furnizare a serviciilor de Internet si cablu TV, LIDAS PROD SRL, filiala Bârlad, a fost jefuitã în noaptea de 10/11 august! Hotii au intrat în firmã prin efractie si au avut ghinionul sã nu gãseascã nici mãcar un leu în firmã! Culmea este cã societatea LIDAS are contract de pazã si securitate cu o firmã specializatã, Live Vision din Bârlad, iar agentii de securitate care trebuiau sã vadã spargerea nu au venit la locul jafului! Motivatia lor, dupã ce au ajuns doar la trei ore de la comiterea infractiunii, a fost: „Nu ne-a mers sistemul”! …

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/tsunami-la-barlad-zeci-de-perchezitii-dupa-ce-%E2%80%9Ebriliantul%E2%80%9D-s-a-%E2%80%9Espart%E2%80%9D

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/gasca-de-hoti-a-%e2%80%9ebriliantului-se-reintregeste-in-inchisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.