13.2 C
Vaslui
26 februarie, 2024

Gala Mari Sportivi ProSport 2023.Ciprian Tudosă şi Florin Arteni vor cu orice preț ca România să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat: 29/11/2023, 13:48

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 a avut loc pe 28 noiembrie. În cadrul acestui eveniment special au fost premiați cei care au triumfat în lumea sportului în acest an și prin rezultatele lor au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Din această categoria fac parte Ciprian Tudosă (26 ani) și Florin Arteni (22 ani), canotorii de la dublu vâsle masculin care au obținut calificarea la Jocurile Olimpice, grație rezultatului de la Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Ciprian Tudosă şi Florin Arteni au răzbit la Belgrad și s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

În această toamnă, barca de dublu vâsle masculin a României, compusă din Ciprian Tudosă şi Florin Arteni, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a câştigat Finala B din cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj de la Belgrad.

Astfel, cei doi s-au clasat pe locul 7 în clasamentul general, dându-și ocazia de a se lupta pentru o medalie olimpică vara viitoare în Franța. Obiectiv pe care Ciprian Tudosă și l-a fixat imediat ce cursa de la Campionatele Mondiale de la Belgrad s-a sfârșit.

„Am făcut o cursă conform planului, o cursă controlată. Sunt foate mândru de Florin, de noi, că ne-am îndeplinit obiectivul: calificarea la Jocurile Olimpice. Cu siguranță că la Paris va fi altceva. O să vă dau și din casă, la anul vor fi cu totul și cu totul alte bărci, vom ataca direct medaliile”, a declarat Ciprian Tudosă la finalul cursei.

Entuziasmul acestuia a fost confirmat și de Florin Arteni, partenerul său. Tânărul de 22 de ani este convins că la Jocurile Olimpice de la Paris situația va sta diferit, iar România se bate cu șanse reale la o medalie.

„Sunt foarte bucuros, am avut o cursă extraordinară. Îmi pare bine. Ne vedem la Paris, sper să cucerim acolo cât mai multe medali”, a spus Florin Arteni.

Ciprian Tudosă a sărbătorit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris într-un stil aparte

La două săptămâni după calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris,

. Și-a unit destinele cu Alexandra, aleasa inimii sale.

„După bucuria calificării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Ciprian Tudosă a spus cel mai important «DA» din viața lui! El și partenera lui, Alexandra, s-au căsătorit imediat după Campionatele Mondiale de la Belgrad! Le urăm «Casă de piatră» și o viață minunată împreună, cu multă fericire și nenumărate realizări!”, este comunicatul oficial postat de Federația Română de Canotaj.

Ciprian Tudosă vrea să câștige medalia la Jocurile Olimpice de la Paris pentru Alexandra, soția sa

De aproape doi ani de când sunt împreună, Alexandra îi este tot timpul alături, încurajându-l pe Ciprian în tot ceea face. Pentru vicecampionul olimpic de la Tokyo viața a căpătat un alt sens de când este împreună cu partenera sa, după cum a precizat chiar el.

„Îmi doresc tare mult o medalie de aur la Paris. Va fi medalia noastră”, a spus valorosul canotor pentru ProSport.

Ciprian Tudosă și Florin Arteni sunt două dintre „bijuteriile” canotajului românesc

Ciprian Tudosă are un CV remarcabil, ceea ce sporește șansele echipei de dublu vâsle masculin de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. A ieșit campion european la Poznan, este vicecampion olimpic la ediția trecută a Jocurilor Olimpice de la Tokyo și vicecampion mondial la Plovdiv 2018, la dublu rame, alături de Marius Cozmiuc.

De asemenea, și Florin Arteni are cu ce să se mândrească. Este campion mondial la juniori și a reușit să câștige medalia de argint la Campionatul European de juniori.

Elisabeta Lipă: „Canotajul este un model pentru sportul românesc!”

La Belgrad, cât și la orice competiție unde este implicat canotajul, a fost prezentă și Elisabeta Lipă. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport și-a încurajat și felicitat de pe margine sportivii care vor lupta la Jocurile Olimpice de la Paris pentru o aduce cât mai multe medalii pentru România. De altfel, după Campionatele Mondiale de la Belgrad, unde canotajul a cules cinci medalii, două de aur, una de argint și două de bronz,

de mulțumire și apreciere pentru oamenii care trudesc zilnic pentru a fi cei mai buni din lume.

„Sportul românesc nu moare. Iar canotajul este dovada vie că atunci când ai o echipă performantă care ştie unde îşi doreşte să ajungă, vin şi rezultatele. Canotajul este un model pentru sportul românesc, aşa că le mulţumesc sportivilor alături de care am tremurat la Belgrad”, a declarat Elisabeta Lipă, șeful Agenției Naționale pentru Sport.

Performanța lor remarcabilă și angajamentul lor față de sportul de echipă le fac demne de aprecierea și recunoașterea noastră. Nu ratați Gala Mari Sportivi transmisă pe PROSPORT.RO și YouTube PROSPORT pe data de 30 noiembrie de la ora 19:00 pentru a afla cine vor fi câștigătorii marelui premiu MARI SPORTIVI 2023! 🌠👏 #MariSportivi2023 #GalaMariSportivi #SportulRomânesc #Prosport #Romania #COSR

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

29 Nov, 14:28

Știri –

29 Nov, 14:23

Știri externe –

29 Nov, 14:17

Ultima oră

29 Nov, 14:12

Actualitate –

29 Nov, 13:54

Știri politice –

29 Nov, 13:48

Sursa: https://www.gandul.ro/sport/gala-mari-sportivi-prosport-2023-ciprian-tudosa-si-florin-arteni-vor-cu-orice-pret-ca-romania-sa-cucereasca-o-medalie-la-jocurile-olimpice-de-la-paris-20102864

Ultimă oră

Același autor