Mai mulți reprezentanți ai mass-mediei bârlădene au schimbat, vineri, instrumentele de scris cu armele de foc pentru o nouă ediție a „Cupei presei la TIR”.

Loading...

Una dintre activitățile organizate în avans de conducerea Garnizoanei Bârlad pentru a marca Ziua Armatei României, sărbătorită pe 25 octombrie, s-a derulat vineri, 13 octombrie, în poligonul de tragere situat în imediata vecinătate a sediului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui. Vorbim despre o nouă ediție a întrecerii „Cupa presei la TIR”, la care au fost invitați să ia parte jurnaliștii/jurnalistele de la televiziuni, posturi de radio și ziare din Bârlad, dar și din Tecuci.

După ce li s-a făcut instructajul și li s-a pus la dispoziție regulamentul, mai ales că unii dintre ziariști nu mai ținuseră vreodată o armă în mână, s-a trecut efectiv la „împușcături”. La start s-au aliniat 11 ziariști, reporteri și cameramani, grupați pe serii. Pentru că vesta antiglonț cântărește aproape 7 kg și nimeni nu ar mai fi putut ține mitraliera fixată în omoplat, darămite să mai și poată apăsa pe trăgaci, s-a renunțat la echiparea cu acest accesoriu, însă nu și la caschetă. Odată intrați în tranșee alături de militarii care aveau să-i îndrume, primii ziariști au primit câte un pistol mitralieră de calibrul 7,62 mm, arma principală de luptă a subunităților de infanterie române.

Concursul a constat în mai multe probe, jurnaliștii trebuind să nimerească ținte fixe (panouri cu dimensiunea de 0,75×0,75 m) și ținte mobile, amplasate la o distanță de 100 de metri. Cum nici în acest an nu s-au mai ținut probele din pozițiile în genunchi și culcat, „lunetiștii” de ocazie au tras doar din picioare, la adăpostul tranșeelor. Evident, cele mai multe gloanțe au ratat panourile, înfigându-se în iarbă sau trecând mult pe deasupra țintelor.

În urma epuizării muniției primite, la feminin, pe primul loc s-a clasat Gina Ghiorghiu – reporterul Primăriei Bârlad (55 de puncte), urmată de Adriana Șușnea – „Obiectiv” (19 puncte) și Cristina Rădulescu – „Bună Ziua, Vaslui” (19 puncte). La masculin, unde au participat mai mulți trăgători, lucrurile au stat ceva mai bine, cei de pe primele poziții reușind să nimerească toate țintele. Pe prima poziție s-a situat Cristian Pohrib – „Radio Tecuci” (111 puncte), pe a doua Adrian Arnăutu – „Monitorul de Vaslui” (108 puncte), iar pe a treia Gabi Săndulescu – „Cony Tv” (95 de puncte).

Festivitatea de premiere va avea loc pe 25 octombrie, când vor mai fi organizate și alte activități aniversare. Atunci, la Cercul Militar Bârlad, va avea loc o adunare festivă, în cadrul căreia se vor prezenta mesajele oficiale și câștigătorii competițiilor sportive. De la ora 19, va avea loc retragerea cu torțe pe itinerariul Platou Grădina Publică – Bulevardul Republicii – Primăria Bârlad – Garnizoana Bârlad.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/fugiti-trag-jurnalistii-ziaristii-barladeni-au-testat-mitralierele-locul-pixurilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.