“Frumoasã ca mine nu-i”, spectacol folcloric cu interpreta Cosmina Adam

0

Loading...

SPECTACOL… Iubitorii muzicii populare sunt invitati sã participe, duminicã dupã-amiazã, la un concert special de folclor, dedicat solistei Cosmina Adam. Programul artistic va fi asigurat de Ansamblul Profesionist “Ciprian Porumbescu” Suceava – dirijor Rãzvan Mitoceanu, Ansamblul Folcloric “Solestenii”, solistii Ciprian Silasi din Sibiu si Denisa Viziru si Crina Nedelcu din Vaslui. Spectacolul va fi moderat de Horia Gumeni de la TVR Iasi, va avea loc la Casa de Culturã “Constantin Tãnase” din Vaslui, va începe la ora 16:00, iar intrarea este liberã.

Pentru cei care nu o cunosc, Cosmina Adam are 26 ani si provine dintr-o familie cu preocupãri în arta traditiilor populare. Mama sa, învãtãtoarea Daniela Adam, a fost directoarea Scolii “Ioan Agarici” din Muntenii de Sus si cea care a înfiintat, cu sprijinul Consiliului Local si al Consiliului Judetean, Muzeul Traditiilor din Muntenii de Sus. Tatãl sãu, Costel Adam, este directorul Cãminului Cultural “Elena Cuza” din Solesti. Împreunã, cei doi soti organizeazã, cu sprijinul autoritãtilor locale, un eveniment de traditie în Vaslui: Tabãra de creatie “Flori de mai”, în cadrul cãreia elevii învatã sã deprindã arta mestesugului popular: împletituri, cusãturi populare, mãsti populare, icoane pe lemn si sticlã, tapiterie.

“Frumoasã ca mine nu-i”

Crescând într-o familie iubitoare de folclor, Cosminei nu i-a fost greu sã preia si ea aceastã dragoste. A intrat în lumea muzicalã alãturi de grupul “Cvarta”, a continuat apoi în grupul “Mugurel”, iar acum este membrã a Orchestrei Rapsodia Vasluiului. “Aceastã colaborare, care a început în urmã cu cinci ani, când eram în primul an de facultate la Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi, sectia canto, mi-a schimbat viata si mi-a dat prilejul sã mã afirm în acest frumos domeniu al folclorului. Multumesc în mod deosebit domnului primar Vasile Pavãl si Primãriei Vaslui pentru cã ajutã si pun în valoare tinerii care s-au format aici”, declara, în urmã cu ceva timp, tânãra. Anul trecut, Cosmina si-a lansat primul albumul de muzicã popularã – “Frumoasã ca mine nu-i”. Contine 15 piese specifice zonei noastre si sunt create de Cristian Nãstase, textele fiind semnate de interpreta de muzicã popularã Oltita Todircã de la Bacãu.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/%e2%80%9cfrumoasa-ca-mine-nu-i%e2%80%9d-spectacol-folcloric-cu-interpreta-cosmina-adam

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.