Loading...

MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC Sentinta asteptatã în cazul fratilor bulibasei din Bârlad, Radian (Ionicã) Brãtianu. Judecãtorul de drepturi si libertãti a decis ieri ca Averescu si Mures Brãtianu, Cprian Dan Vizireanu, Maricica Toma si Mihãitã Saim, pentru care procurorul de caz ceruse emiterea de mandate de arestare preventivã, sã fie pusi sub control judicar 60 de zile. Acuzatiile aduse de procurorul de caz sunt detinerea, vânzarea si primirea tigãrilor despre care existã date cã sunt introduse prin sustragere de la control vamal în Romania.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, care a coordonat perchezitiile efectuate de Politia de Frontierã pe data de 28 iulie, pentru destructurarea unei retele de traficanti de tigãri de contrabandã, a dispus pe 29 iulie ca 15 persoane sã fie arestate preventiv, dar judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad a respins propunerea procurorului, punând în libertate pe cei 15 acuzati, inclusiv pe viceprimarul comunei Ibãnesti, pânã când probatoriul va fi complet, considerând cã nu sunt suficiente probe în acest caz. Urmare a apelului fãcut de procurorul de caz, judecãtorii vasluieni au instituit mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fatã de persoanele prezentate la Judecãtoria Bârlad si lãsate în libertate.

Acum o sãptãmânã, mai precis pe 2 august, pe rolul Judecãtoriei Bârlad s-a aflat încã o solicitare de emitere a cinci mandate de arestare în aceeasi cauzã de destructurare a retelei de traficanti de tigãri de contrabandã, iar acuzatii dusi în fata instantei, dupã o retinere de 24 de ore, sunt doi dintre fratii bulibasei Radian (Ionicã) Brãtianu, Averescu si Mures Brãtianu, precum si Dan Ciprian Vizureanu, patronul unei societãti comerciale de termopane din Bârlad, Mihãitã Saim zis „Ghitã” si Maricica Toma. Referatul cu propunere de luare a mãsurii arestãrii preventive, pus la dispozitie de cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad aratã cu ce se prezintã procurorul de caz în acest dosar, acuzatiile fiind destul de grave: detinerea, vânzarea si primirea tigãrilor despre care existã date cã sunt introduse prin sustragere de la control vamal în Romania. În cazul acestor inculpati, ieri judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad, a dispus: „Respinge ca nefondatã propunerea de arestare preventivã a inculpatilor Vizureanu Dan Ciprian, Brãtianu Averescu, Brãtianu Mures, Toma Maricica si Saim Mihãitã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Iar fatã de inculpatii Vizureanu Dan Ciprian, Brãtianu Averescu, Brãtianu Mures, Toma Maricica si Saim Mihãitã mãsura controlului judiciar pentru o perioadã de 60 de zile”, este sentinta datã si încã necontestatã de procurorul de caz.

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/fratii-bulibasei-radian-bratianu-din-barlad-propusi-pentru-arestare-pentru-contrabanda-cu-tigari

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/traficantii-de-tigari-lasati-in-libertate-la-barlad-pusi-sub-control-judiciar-la-vaslui

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/fratii-bulibasei-radian-bratianu-sub-control-judiciar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.