A început judecata celor trei fețe bisericești care l-ar fi șantajat pe fostul episcop Corneliu Bârlădeanu (Onilă) cu darea în vileag a înregistrărilor video compromițătoare: arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Hușilor, și preoții Gheorghe Damian și Răzvan Bumbu. Avocații celor trei au cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cel al controlului judiciar, solicitare respinsă de magistrații Tribunalului Vaslui.

Loading...

Aceștia au fost de acord, însă, cu cererea avocatului ex-episcopului, ca acesta să fie judecat în ședință secretă, întrucât vizează viața intimă a persoanei. Avocații celor trei preoți au considerat pretenția fostului episcop ca fiind exagerată, considerând că ședința trebuie să fie publică întrucât Corneliu Onilă nu mai este episcop.

Sebastian Cristi Jitaru – preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Gheorghe Damian – preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Răzvan Mihail Bumbu – preot paroh la Parohia Văleni au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și, ulterior, plasați în arest la domiciliu de către instanță pentru șantaj, după ce l-ar fi amenințat pe Corneliu Onilă, în acel moment Episcopul Hușilor, că vor da publicității înregistrările video în care acesta ar apărea în ipostaze intime alături de seminariști. Scopul șantajului ar fi fost nominalizarea lui Sebastian Jitaru pentru un post de episcop vicar. (George PROCA)

 

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/02/fostul-episcop-corneliu-barladeanu-judecat-la-secret/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.