9.7 C
Vaslui
5 mai, 2024

Forumul Economic Regional Moldova 2024 | “Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic: Moldova 2030”

Forumul Economic Regional Moldova (F.E.R.M.) 2024

“ Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic:

Moldova 2030

Vatra Dornei,

4-6 iulie

Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), în colaborare cu Consiliul Județean Suceava anunță organizarea la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, în perioada 04 – 06 iulie, a Forumului Economic Regional Moldova ediția 2024.

Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior,

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est,

Camera de Comerț și Industrie a Județului Suceava,

Municipiul Vatra Dornei,

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților,

Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Suceava,

Orașul Siret,

Orașul Gura Humorului

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

INVITAT SPECIAL:

Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin – invitatul special al Forumului Economic Regional Moldova, 2024

Ambasadorul Chinei în România,

E.S. Han Chunlin

este invitatul special al

Forumului Economic Regional Moldova

care va fi organizat anul acesta la Vatra Dornei de către Centrul de Analiză și Planificare pentru Dezvoltare Regională (C.A.P.D.R.) și Consiliul Județean Suceava. În acest context, revista economică Moldova Invest a dedicat ediția de primăvară promovării potențialului investițional al

Regiunii Extinse a Moldovei

în perspectiva acestui eveniment deosebit de important pentru economia regională a întregii Moldove aflată în interdependență cu partenerii economici ai României. Calitatea de “invitat special” acordată delegației chineze la Forumul Economic Regional Moldova este fundamentată pe argumente economice solide.

La 5 octombrie 1949, România era

a treia țară din lume

care stabilea relații diplomatice cu Republica Populară Chineză

Într-un moment în care lumea se schimbă cu o viteză amețitoare, o aniversare remarcabilă marchează harta relațiilor internaționale dintre țările noastre: cea de-a

75-a aniversare

a stabilirii relațiilor diplomatice între România și China. Este un moment de

reflecție asupra trecutului

, dar și un prilej de a

privi spre viitor cu încredere și optimism

În decorul pitoresc al Bazinului Dornelor, înconjurați de Munții Carpați,

lideri, antreprenori și experți

din spectrul internațional sunt așteptați să se reunească pentru mult-așteptatul Forum Economic Regional Moldova 2024

Cu accent pe stimularea creșterii, inovației și colaborării, forumul din acest an promite să fie un eveniment de referință în conturarea peisajului economic al regiunii.

Ediția din acest an, organizată la Vatra Dornei, în Suceava, ne așteptăm să atragă o gamă diversă de participanți, de la oficiali guvernamentali și factori de decizie până la titani ai industriei și lideri de opinie. Frumusețea scenică a orașului gazdă oferă un decor potrivit pentru discuții despre dezvoltare economică, oportunități de investiții și practici durabile.

La baza agendei forumului stă angajamentul de a explora soluții inovatoare la provocările economice urgente cu care se confruntă regiunea. Prin discuții pe paneluri, discursuri cheie și ateliere interactive, participanții vor angaja un dialog constructiv menit să identifice strategii pentru o creștere și o prosperitate incluzivă.

Unul dintre punctele forte ale forumului este accentul pus pe stimularea colaborării între părțile participante.

Prin aducerea împreună a reprezentanților din guvern, mediul de afaceri, mediul academic și societatea civilă, evenimentul își propune să catalizeze parteneriate care generează schimbări semnificative și creează impact durabil.

Tema centrală

a Forumului Economic Regional Moldova 2024

: “Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic:

Forumul va aborda această temă crucială prin inițierea unor teme, prezentări și colaborări care vizează dezvoltarea strategică a regiunii în deceniile următoare pe baza pregătirii, în următorii 6 ANI , a unei Platforme Unitare de Colaborare, integrată cu inteligența artificială, care să asigure funcționarea, pe domenii de activitate a Regiunii Extinse a Moldovei în format World Wide.

Strategii de reziliență și avans economic în dinamica care prefigurează reconfigurarea mondială a relațiilor dintre state

Consolidarea legăturilor comerciale și de investiții regionale

Valorificarea oportunităților privind mobilitatea forței de muncă prin raportare la dinamica globală pe relația Europa – Asia

Valorificarea inovației digitale pentru transformarea economică

Cercetare și inovare în domeniul sănătății

Scalarea și reconfigurarea paradigmei de turism a Regiunii Moldovei pe baza unor algoritmi globali.

Cu agenda sa dinamică și formatul interactiv, forumul oferă participanților o oportunitate unică de a-și împărtăși ideile, a stabili conexiuni și a explora noi căi de colaborare. În afara sesiunilor formale, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu ceilalți participanți, să-și prezinte proiectele inovatoare și să descopere bogata moștenire culturală a regiunii.

Pe măsură ce pregătirile pentru Forumul Economic Regional Moldova 2024 sunt în plină desfășurare, anticiparea este mare printre părțile interesate, dornice să contribuie la conturarea viitorului Regiunii noastre dragi, Moldova.

Cu peisajul său scenic și atmosfera vibrantă, Vatra Dornei este pregătită să găzduiască un eveniment cu adevărat memorabil, care să inspire acțiunea, să conducă la progres și să promoveze un spirit de cooperare pentru ani de acum înainte.

Ion STEFANOVICI: “

Moldova este sursa noastră comună de inspirație și recunoștință

, iar misiunea noastră este să contribuim la

conturarea unui viitor mai bun și mai prosper

pentru oamenii care trăiesc în această regiune minunată”

“Prin intermediul acestui forum, ne propunem să facilităm schimbul de idei și bune practici, să promovăm parteneriatele strategice și să susținem inițiativele inovatoare care să conducă la atingerea obiectivelor noastre colective pentru Moldova 2030 și după 2030, pentru deceniile viitoare.

Noi, co-organizatorii Forumului Economic Regional Moldova ne vom asigura că fiecare participant este parte activă a procesului nostru de planificare și colaborare strategică. Vă încurajez pe fiecare dintre voi să vă exprimați opiniile și să contribuiți cu idei și soluții inovatoare pentru provocările noastre comune.

Să lucrăm împreună, cu determinare și încredere, pentru a transforma viziunea noastră comună în realitate și pentru a face din Moldova un loc în care fiecare individ, familie și organizație să poată prospera și să se dezvolte la potențialul său maxim.

Vă mulțumesc pentru participarea dumneavoastră și pentru angajamentul vostru în această inițiativă comună care va transforma viitorul Regiunii noastre, MOLDOVA”, a transmis

, Președintele CAPDR –

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/forumul-economic-regional-moldova-2024-planificare-si-cooperare-pe-obiectivul-strategic-moldova-2030/

Ultimă oră

Același autor