Distribuirea laptelui şi cornurilor în şcoli e o afacere foarte profitabilă, care aduce firmelor respective contracte de milioane de euro anual, fără prea mari bătăi de cap. Aşa se face că sunt societăţi care au pus monopol pe afacere, având parcă abonament la câştigatul licitaţiilor pe bandă rulantă, deşi de foarte multe ori au fost amendate şi acuzate de grave nereguli.

Cum reuşesc să pună mâna pe contracte, în ciuda scandalurilor care se ţin lanţ? E simplu. Periodic firmele îşi schimbă numele şi participă la licitaţii, pe care le câştigă, deoarece stau foarte bine la “dosar” şi oferă preţul cel mai mic. O simplă căutare pe internet relevă faptul  că cele trei firme care au câştigat licitaţia Programului “Lapte şi corn” în Galaţi – Logistic Media Pop  Art, Alpiline şi Agropan Star – au deja o istorie în derularea acestui program de mulţi ani şi au fost amendate de autorităţi, de mai multe ori, fie pentru că au pus în pericol sănătatea copiilor, fie pentru că au trucat licitaţiile.

Loading...

Citeste mai departe pe: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/95813-firme-abonate-la-afaceri-cu-statul-si-la-nereguli-cine-distribuie-laptele-si-cornul-la-galati

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/firme-abonate-la-afaceri-cu-statul-si-la-nereguli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.