Declarația de mai sus îi aparține primarului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, care a anunțat „redeschiderea dosarului” implementării proiectului de apă și canal, proiect în valoare de 50 de milioane de euro prin care rețeau de alimentare cu apă va fi extinsă cu 54 de km, iar 10 km vor fi reparați.

Loading...

„Poate dă Dumnezeu cel mare și sfânt și ne vom apuca de treabă, că prea demult discutăm despre acest proiect”, a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, în cadrul unei conferințe de presă referindu-se la continuarea programului de modernizare a sistemului de apă și canal din oraș. Primarul și-a păstrat solemnitatea mai departe spunând că finalizarea proiectului „este visul vieții mele”.
Rețeaua de alimentare cu apă va fi extinsă cu 21 de km în oraș, cu 9 km în suburbia Rediu, 8,3 km în Viișoara, 8,3 km în Brodoc și 7,3 în Moara Grecilor.
Pavăl a povestit că săptămâna trecută a avut discuții cu reprezentanții firmei de proiectare care a câștigat licitația în vederea întocmirii proiectului tehnic și a spus că speră ca documentația finală să fie finalizată în luna decembrie 2017.
„Este visul vieții mele! Am discutat cu grupul de proiectanți despre proiectul pe apă și canal. Am cunoscut echipa care va lucra la Vaslui. Am văzut o reală deschidere din partea lor, pentru ca documentațiile să fie întocmite corect și în termenul stabilit. Sper să se țină de cuvânt și la sfârșitul anului să avem estimările pe acest proeict”, a spus primarul.
Vor fi realizate extinderi de rețele pe o lungime de 54 de kilometri, iar 10 kilometri de conducte vor intra în reparații capitale. De asemenea, se vor construi 310 cămine de vane, 2.460 cămine contorizare, 491 hidranți de incendiu și 4 stații intermediare de clorinare. Valoarea lucrărilor care vor fi efectuate în municipiul Vaslui se ridică la suma de 50 milioane de euro.
„Vrem ca în primul semestru al anului 2018 să organizăm licitația pentru adjudecarea lucrărilor și, dacă dă Dumnezeu, să ne apucăm de treabă. De prea mult discutăm despre acest proiect, de mulți ani vrem să facem aceste lucrări. Vom urmări să corelem derularea tuturor proiectelor de asfaltare cu exdindere de rețele de gaze naturale, cabluri, electrivitate etc”, a mai spus Vasile Pavăl.
La sfârșitul anului trecut, SC Aquavas SA Vaslui, operatorul județean de apă și canal, a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru realizarea lucrărilor fazate din POS Mediu 2007 – 2014. Contractul a fost încheiat pe 5 decembrie 2016 și are o valoare totală de 355.927.333 lei. Se va asigura finanțarea contractelor de lucrări pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești. Sunt proiecte de rețele din programul POS Mediu care nu s-au realizat pe vechiul proiect și au fost mutate pe noul proiect finanțat prin POIM 2014-2020.
„Este foarte bine că vin aceste proiecte aici. Să nu pierdem absolut nimic, pentru a completa veniturile bugetului local. Nu avem bani suficienți ca să dezvoltăm orașul din taxele și impozitele locale, așa cum ne dorim. Orice leu care vine la buget este binevenit”, a mai spus Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.