Festivismul de Ziua Armatei amână salariile la Protecția Copilului

0

Astăzi, în ședința de Guvern care ar fi trebuit să aibă loc urma să se ia hotărârea prin care pentru cei 2.500 de salariați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, care își așteaptă salariile de pe 16 octombrie, să fie alocată suma corespunzătoare. Premierul Mihai Tudose a preferat însă o deplasare la Carei, Satu Mare, la festivitățile prilejuite de Ziua Armatei, amânând întâlnirea programată a Executivului.

Loading...

Cu toate că Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a promis, în urmă cu două săptămâni, că banii pentru salariile celor peste 2.500 de angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui vor ajunge în instituție în cel mai scurt timp, după următoarea ședință de Guvern, oamenii încă mai așteaptă banii și acum. Au trecut de atunci două astfel de ședințe, în care nu a fost prinsă pe ordinea de zi a Executivului nicio astfel de hotărâre de alocare de fonduri, iar ședința salvatoare de astăzi a fost amânată de premierul Mihai Tudose pe motiv de… festivism prilejuit de manifestările dedicate Zilei Armatei.
Tudose a preferat în locul muncii de la Guvern o deplasare a Carei, Satu Mare, alături de Ministru Apărării, pentru a asista la manifestări.
Dacă ședința de Guvern ar fi avut loc astăzi și banii ar fi fost alocați, CJ Vaslui ar fi putut „prinde” salariile celor 2.500 de funcționari ai instituției din subordinea sa în Proiectul de hotărâre privind rectificarea a VI-a a bugetului instituțiilor publice, care există deja pe ordinea de zi. Însă în condițiile în care premierul a preferat festivismul de la Carei, conducerea CJ Vaslui va trebui să convoace o altă ședință extraordinară, precum în septembrie, pentru a opera rectificarea bugetară care să permită plata salariilor celor de la DGASPC. Astfel, alocarea banilor în conturile DGASPC și plata salariilor se prelungește pe termen nedeterminat, iar angajații statului nu pot să facă altceva decât să aștepte zile mai bune… sau mai puțin festive.
Pe 16 octombrie, chiar în ziua de salariu a celor 2.500, pentru președintele CJ Vaslui problema era ca și rezolvată. „Problema salariilor angajațior de la DGASPC va fi rezolvată în următoarea ședință de Guvern. Se lucrează la o hotărâre de Guvern prin care vor fi transferate fonduri”, spunea Dumitru Buzatu.
Pentru plata salariilor aferente lunii octombrie, la DGASPC Vaslui este nevoie de 7,8 milioane de lei, sumă care va fi alocată din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.Până acum, odată cu apropierea datei de salariu, 16 octombrie, pe fondul lipsei de bani, DGASPC Vaslui a făcut nenumărate demersuri prin memorii trimise Ministerului Muncii, Ministerului Dezvoltării și Ministerul Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.