Loading...

INVITATIE… Cea de-a XIII-a editie a Festivalului Fanfarelor se va desfãsura la sfârsitul acestei sãptãmâni, în comuna Pãdureni. Sapte fanfare din judetul Vaslui vor concura pentru marele trofeu sau mãcar unul dintre premiile I, II, III, mentiuni. Alte opt fanfare, dintre care patru de copii, douã din judet si încã douã din afara lui, vor completa spectacolul. Este vorba despre Fanfara Chetris din Iasi, Fanfara Zaim din Republica Moldova, Fanfara “Bârlãdeanca”, cu specific militar, si Fanfara “Prietenia” din Bârlad, câstigãtoarea marelui premiu de anul trecut.

De-a lungul timpului, Festivalul Fanfarelor a avut loc în mai multe localitãti din judet, printre care Vaslui, Bârlad, Husi, Lipovãt, Dragomiresti, Ivãnesti, Hoceni. “Am ales ca loc de desfãsurare al festivalului pentru cã avem demonstratã calitatea de gazdã bunã a domnului primar. Spectacolul va avea loc la Teatrul de Varã din Pãdureni. În cazul în care vremea va fi nefavorabilã, luãm în calcul si posibilitatea ca festivalul sã se desfãsoare în Centrul Cultural. Dar se anuntã cã duminicã va fi bine, astfel nu cred cã va fi cazul sã apelãm la varianta de rezervã”, ne-a declarat Lucian Onciu, managerul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui. Astfel, evenimentul va începe la ora 12:00, cu traditionala paradã a formatiilor, urmând ca de la ora 13:00 sã se desfãsoare concursul.

Participantii, rãsplãtiti cu premii si diplome

Fanfarele participante vor trebui sã interpreteze un colaj de piese folclorice (Horã, Sârbã, Bãtutã), solo trompetã sau fligorn, o piesã care sã nu fie de facturã folcloricã la alegere. La sfârsitul concursului, toate fanfarele vor interpreta împreunã Hora de la Vaslui. Juriul va fi alcãtuit din personalitãti ale vietii culturale, reprezentanti ai organizatorilor si ai institutiilor de profil din judet si din tarã. Calitãtile interpretative, originalitatea orchestratiilor, valoarea, autenticitatea si dificultatea repertoriului, acordajul orchestral, tinuta scenicã si costumatia specificã sau cãmasa albã, sacou negru, pantaloni negri, pantofi negri vor constitui criterii pe care juriul le va considera elemente de bazã în aprecierea participantilor la Festivalul-Concurs al Fanfarelor. Concurentii vor fi rãsplãtiti cu trofee, diplome, premii si instrumente muzicale.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/festivalul-fanfarelor-duminica-la-padureni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.