Fermierii din județul nostru au început recoltatul strugurilor și a viței de vie de pe cele 67.000 de hectare cultivate cu cele două culturi. Producțiile din acest an vor fi unele mai bune față de anii din urmă, având în vedere precipitațiile căzute constant în decursul primăverii și a verii acestui an.

Loading...

Producătorii agricoli au intrat, de la sfârșitul săptămânii trecute, cu combinele în lanurile de floarea soarelui pentru recoltarea acestei plante. În doar două zile, fermierii au strâns cultura de pe 1.425 de hectare din cele 55.607 cultivate în județul nostru.

Recoltatul la floarea soarelui a început cu o săptămână mai târziu față de anul trecut din cauza hibrizilor folosiți de către fermieri, cu o perioadă mai lungă de vegetație. Însă, în ceea ce privește producția, putem spune că va fi una mai bună ca în anii din urmă, ținând cont de precipitațiile căzute constant în primăvara și vara acestui an”, ne-a declarat directorul Direcției Agricole Vaslui, Gigel Crudu.

De luni, fermierii au început și recoltatul de struguri. Primii care au intrat în vie sunt marii producători de vinuri din zonele Averești, Huși, Șuletea și Epureni. Suprafața totală ce urmează a fi recoltată se ridică la 11.462 de hectare, din care 4.720 hectare sunt cultivate cu vie nobilă. Producția medie la strugurii de masă, cultivați pe doar 175 de hectare, este estimată la 4.560 kg. la hectar, una considerată bună. După primele zile de recoltat, cultivatorii de viță de vie vor raporta și producția medie la via nobilă. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/05/fermierii-au-inceput-recoltatul-de-struguri-si-floarea-soarelui-fiind-estimate-productii-mai-mari-fata-de-anii-trecuti/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.