50 de fermieri din județul nostru au vizitat ferma de creștere a vacilor de lapte din Criț, ferma de bivoli din Mesendorf. La fundația “Adept” din Saschiz, au aflat ce înseamnă procesarea fructelor în cele mai bune condiții.

Loading...

50 de fermieri din județul Vaslui au participat, în perioada 16-18 august, la un schimb de experiență în zona Brașovului. Agricultori din Vulturești, Oșești și Negrești au fost astfel beneficiarii proiectului “Fighting against Poverty through Economic Development”, parte a programului de dezvoltare comunitară “Un viitor mai Bun pentru Copiii Noștri”, inițiat de fundația World Vision România.
“Un prim obiectiv vizitat a fost o fermă model de creștere a vacilor de lapte din localitatea Criț, acolo unde specialiștii le-au explicat vasluienilor despre fluxul tehnologic și dotările unității”, a anunțat World Vision România.
“Mi-a plăcut la ferma de vaci pentru că mă ocup cu creșterea animalelor și mi-aș dori și eu ca una de acolo să ajungă la noi în zonă”, a mărturisit Magdalena, din Vulturești.
Ferma de bivoli din Mesendorf a fost însă punctul de atracție principal.
“Impresionați de modul în care se cresc aceste animale, dar și de producția mare de lapte și carne, unii dintre fermierii vasluieni se gândesc să crească și ei bivoli. În centrul fundației «Adept» din Saschiz, ei au aflat ce înseamnă procesarea fructelor în cele mai bune condiții, de la cules, până la vânzarea lor în magazinele asociației”, au menționat voluntarii ONG-ului.
Pentru mulți dintre fermierii vasluieni a fost prima plecare de acasă.
“Experiența trăită pe meleagurile Brașovului a fost unică și pentru că unii dintre ei nu au plecat niciodată din localitațile în care stau. Spre finalul vizitei, ei au vizitat cetățile Sighișoara și Rupea, dar și Biserica fortificată din localitatea Viscri. Aici, mai ales gospodinele au participat la coacerea pâinii tradiționale”, au adăugat voluntarii ONG-ului.
Vizita a însemat pentru unii și un punct de plecare pentru o viitoare afacere.
“Ne-am hotărât! Deja punem pe roate o fabricuță de pâine. Rețeta am luat-o. Sperăm să ajungem și noi să producem această pâine gustoasă”, a spus Lucica, din Negrești.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/fermieri-vasluieni-schimb-de-experienta-la-brasov/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.