„Fenomenul alunecărilor de teren este ținut sub control”

0

Superman prefectul Isabel Bogdan a dat, în sfârșit, o soluție butadei care spune că omul stăpânește natura. “Fenomenul alunecărilor de teren este ținut sub control”, spune el. Deci, alunecările de teren există, și asta până la nivelul unui fenomen, dar omul, în speță prefectul, le-a luat în stăpânire și le ține sub un control tiranic, sunt la discreția lui. Vor urma inundațiile, cutremurele, tornadele, uraganele, iar într-o bună zi, Isabel Bogdan va fi chemat de guvernele lumii la ONU pentru a schimba însăși geografia Terrei… cu puterea minții.

Loading...

Mediul rural o ia la vale. Doar Isabel îl oprește

Astăzi, toate ziarele informează și, mai mult, povestesc cum mediul rural o ia la vale. Dar cel mai epic o face Vremea nouă. “Județul Vaslui, alertă maximă în mediul rural: pământul o ia la vale!”. Carevasăzică în mediul rural relieful e într-o modificare nemaiîntâlnită și probabil că e o chestiune de ore, în cel mai bun caz de zile, până ce satele se vor afla în defilee și prăpăstii, iar pe niște piscuri vor ședea indiferente, semețe și trufașe orașele, ferite de acest fenomen atât de ciudat și atât de selectiv.

Dar, stați, nu vă panicați! Județul Vaslui îl are pe Superman, prefectul…. Isabel. Același cotidian ne informează că “din cauza amplorii alunecărilor de teren din comuna Ivești, unde peste 5.000 de mp de teren (…) au luat-o la vale, primarul comunei, Nistor Dumitrache, a solicitat prezența în zonă a prefectului județului Vaslui, Bogdan Isabel”. Deci, primarul ăsta nu a făcut nimic altceva decât să-l cheme pe prefect ca să salveze situația. Și a avut dreptate, pentru că fabuloasa poveste continuă, iar scenariu e de departe mai bun ca orice episod cu Superman ați fi văzut. Prefectul a venit și imediat a declarat că “fenomenul alunecărilor de teren este ținut sub control”.

Deci, hai să recapitulăm, ținându-ne cu mâinile de mințile noastre proprii și fragile. Primarul îl cheamă pe prefect pentru că alunecările de teren sunt prea ample. Prefectul vine și imediat le ține sub control, dă-le în amplitudinea și magnitudinea lor!… după care, după ceva efort și răni ușoare, cu sânge în colțul gurii, spune printre dinți: “Un fleac, le-am stabilizat!”. “Prefectul Isabel a găsit rezolvarea: nu este niciun pericol!”, scrie cotidianul. Gata, ne-am mai liniștit! Iar în istoria acestor meleaguri va trebui trecut cu litere de aur numele unui glorios bărbat: …Isabel.

Oare așa arată normalitatea…?

“What the fuck is going on?!”, cum ar spune orice personaj care se respectă dintr-un film american care îndeamnă la violență mințile plate. De trei zile încoace județul Vaslui nu a mai avut nicio hăcuială spontană, o crimă pleonastică (adică “terifiantă”), niciun viol organizat și nici măcar o sinucidere reușită. Ba, mai mult, un polițist a reușit să împiedice un tată să se sinucidă, la apelul copilului său, și azi va (mai) fi și premiat pentru asta. Și am avut și weekend, și 1 Mai, și vreme… “favorabilă”. Oare așa arată normalitatea…? Cât de ciudat…!

Ce fuck liberalii, și liberalii, și pesediștii, și unii, și alții, și una, și alta…

Astăzi din Vremea nouă poți să afli ce fac liberalii și liberalii europeni (ALDE), se organizează și se bat, respectiv, iar din Obiectiv și Monitorul poți să afli ce fac pesediștii, respectiv deputatul Adrian Solomon, respectiv. Din Obiectiv și Monitorul nu poți să afli ce fac liberalii, pentru că nu e atât de public, nici din Vremea nouă nu poți să afli ce fac pesediștii, chiar dacă e foarte public (Solomon a ținut o conferință de presă). Deci, ca să afli ce fac liberalii, liberalii europeni și pesediștii vasluieni, tre’ să citești toate ziarele …Noroc că nu interesează pe nimeni!

Pe scurt, liberalii își văd de treburile lor, cum ne-au obișnuit, adică se organizează între ei, până ce vor câștiga alegerile….celelalte, sau, dacă nu, celelalte… Vor câștiga niște alegeri odată…!

La ALDE, un copreședinte, Dorin Emil, a fost înlocuit, pentru că încasa șpăgi de la directorii numiți politic de partid, de un nou copreședinte, Andrei Bărăgan, care urmează la rând… la rândul pe care îl vor forma în continuare directorii… dacă știu ce e bine pentru ei.

“M-a deranjat faptul că încasa lună de lună “cotizații”, adică șpăgi, de la directorii numiți politic de ALDE (…) bani și bonuri de benzină, în jur de 5.000 de lei, lunar”, spune un răzvrătit al partidului despre Dorin Emil, pe numele său contradictoriu Cristian Turcu. Ei, hai, mă Cristian, nu mai fă pe… turcu! De ce te preface că nu înțelegi “mersu’”? Ce te-a deranjat e că nu dădeau șpăgile cui trebuie, să circule banu’… cu băieții… ca să fie bine, ca să nu fie rău!

O știre “veterană”

Obiectiv scrie astăzi, 3 mai, despre Ziua veteranilor, care a fost pe 29 aprilie… Și ne trimite în copilărie, când învățam numărătoarea și câte zile au lunile. 1, 2, 3 și 28, 29, 30, atâtea zile are aprilie.

Era să uităm, dar “Vineri, 28 aprilie, au avut loc ceremonii și manifestări omagiale cu prilejul sărbătoririi Zilei veteranilor de război (29 aprilie)”, scrie Obiectiv… doar ce e în ghilimele. Vineri a fost sărbătorită ziua de sâmbătă, care a devenit știre marți. Timpul ăsta e ceva așa de relativ, că nici nu-ți vine să-l mai iei în serios!

Și Prutul curge la vale, mai mult sau mai puțin

Tot Obiectivul, cu nu se știe care ocazie (specială nu putea, că am fi știut mai mulți), își aduce aminte de un proiect de transformare a râului Prut într-unul navigabil. Adică să fie lățit și adâncit încât să poate circula nave pe el, care să transporte mărfuri. Ce mărfuri?! Ale cui?! În afară de ce dă pământul, tot ce se mai produce în județul Vaslui poate fi încărcat într-un camion mai mare și transportat… la groapa de gunoi ecologică de la Roșiești… când o fi gata și aia. Un ziarist scrie că Fălciu ar fi trebuit să fie port până acu’, ca Constanța Ăsta e nebun! …Stai puțin, că ăsta-s eu…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.