Loading...

NEVINOVATÃ…Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui au renuntat la acuzatii împotriva femeii din Negresti, care a adus pe lume un copil sãptãmâna trecutã si apoi l-a aruncat în latrina de la locul de muncã. Au fãcut acest lucru dupã ce medicii legisti au spus cã fãtul a fost nãscut mort, cu cordonul ombilical în jurul gâtului. În schimb, oamenii legii au decis internarea Mihaelei Maxim (cunoscutã negrestenilor si ca Mihaela Haidan – n.r.) în spital pentru consiliere, procedurã ce poate dura maxim o sãptãmânã. Alarma a fost datã marti, când angajatii unei fabrici de confectii din Negresti au descoprit, în WC-ul societãtii, corpul neînsufletit al unui nou-nãscut. Ancheta a fost preluatã de politisti si procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui care au descoperit-o, în scurt timp, pe cea care l-a adus pe lume, o femeie de 42 de ani, necãsãtoritã, angajatã a societãtii respective. În fata anchetatorilor aceasta a povestit cã s-a lovit de un obiect din casã si lovitura i-a provocat nasterea prematurã, la 8 luni.

Anchetatã de procurori dupã ce a nãscut un copil si apoi l-a aruncat în latrina unei fabrici de confectii din Negresti unde lucra, Mihaela Maxim a scãpat de acuzatiile de pruncucidere. Si asta dupã ce raportul medico-legal a arãtat cã fãtul a fost nãscut mort, cu cordonul ombilical în jurul gâtului. Acesta lucru contrazice una dintre declaratiile date de femeie în fata anchetatorilor. A povestit cã i s-a pãrut cã nou-nãscutul încã mai miscã în momentul în care l-a pus într-o cutie si a împins cutia sub pat. Se pare cã negresteanca de 42 de ani a suferit tulburãri psihice provocate de nastere si a fost internatã în spital pentru consiliere de specialitate. Procedura dureazã cel mult o sãptãmânã. Conform specialistilor, aproximativ o jumãtate dintre proaspetele mãmici trec printr-o stare de proastã dispozitie, de obicei în jurul zilei a patra de dupã nastere, când comportamentul mãmicilor se poate schimba brusc. Pot trece de la bucuria aducerii pe lume a pruncului la o tristete inexplicabilã, se pot supãra din orice, apar tulburãri de somn etc. “În astfel de cazuri putem discuta de o vulnerabilitate psihicã, o lispã de afectiune din partea familiei. De asemenea, putem vedea dacã vorbim de o sarcinã doritã sau nu, dacã a existat suport emotional familial, dacã persoana în cauzã era sau nu bine integratã în colectiv la serviciu sau vorbim de cineva mai retras si mai putin comunicativ. În astfel de cazuri apar pierderi temporare ale discernãmântului. Aceste pierderi pot dispãrea la fel de repede cum apar”, povesteste un psiholog vasluian.

Ce s-a întâmplat la Negresti, sãptãmâna trecutã

Alarma a fost datã marti, când angajatii unei fabrici de confectii din Negresti au descoprit, în WC-ul societãtii, corpul neînsufletit al unui nou-nãscut. Ancheta a fost preluatã de politisti si procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui care au descoperit-o, în scurt timp, pe mama criminalã. Este vorba de o femeie de 42 de ani, necãsãtoritã, angajatã a societãtii respective. În fata anchetatorilor femeia a povestit cã s-a lovit de un obiect din casã si lovitura i-a provocat nasterea prematurã, la 8 luni. A povestit cã a pus fãtul într-o cutie si l-a lãsat sub pat, pânã a doua zi, fãrã sã stie dacã este viu sau mort. Dimineatã a pus cutia într-o sacosã si a plecat la serviciu. A asteptat un moment potrivit si a plecat la baie, unde a scãpat de copilul nou-nãscut. A fost observatã de cãtre douã colege, care au urmãrit-o si au fãcut macabra descoperire. Acestea au alertat autoritãtile. Femeia de 42 de ani locuia singurã într-un apartament închiriat în apropiere de sediul Politiei Negresti. Cei care au cunoscut-o pe Mihaela o descriu ca pe o blondã frumoasã, doritã de multi bãrbati din Negresti. “O stiu ca pe o blondã dupã care întorci capul pe stradã. Dar tot orasul o stie cã nu era o femeie cuminte. Cine stie cu cine a fãcut copilul acesta? Plus cã nu este la prima problemã de acest fel. În trecut au mai fost câteva episoade asemãnãtoare. Lucrul acesta îl stiau si colegele ei de muncã. De aceea au si urmãrit-o marti în baia de la serviciu. Ceva în comportamentul ei era suspect, plus cã se vedea pe fata ei cã nu se simte deloc bine. Era albã ca varul”, povesteste un negrestean.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/femeia-care-si-a-aruncat-copilul-in-wc-il-nascuse-mort

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.