Adolescenta în vârstă de 15 ani din localitatea Simila, comuna Zorleni, biciuită și abuzată sexual de tatăl său, va rămâne în familia extinsă, au informat ieri reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Loading...

În urma anchetei demarate de DGASPC s-a stabilit că tatăl comite frecvent acte de violență asupra copiilor, iar o soluție pentru ca el să fie îndepărtat de familie ar fi un ordin de protecție.

“Fata provine dintr-o familie numeroasă. În această perioadă ea a fost foarte expusă, iar noi trebuie să facem totul pentru protecția sa și pentru evitarea stigmatizării de către societate. Ea va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică și, pentru moment, va locui în familia lărgită, unde a stat, de altfel, încă din momentul în care a avut curajul să reclame abuzurile la care a fost supusă. Familia rămâne în continuare în monitorizare, vom lucra foarte mult cu mama și toate demersurile noastre vizează asigurarea unui mediu de viață sigur pentru copii”, a declarat ieri Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Liviu Șopalcă, de 46 de ani, este anchetat de polițiști după ce fiica sa, în vârstă de 15 ani, a reclamat că a fost lovită cu biciul de acesta, în timpul audierilor reieșind că adolescenta ar fi fost în trecut abuzată sexual și amenințată de individ. “Pe data de 13 octombrie, minora a depus o sesizare la Poliție în care a povestit că a fost lovită cu biciul, polițiștii demarând cercetări pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Fata avea vânătăi pe corp și, mai mult decât atât, și-a făcut curaj să spună că anul trecut, tatăl ar fi abuzat-o sexual, în timp ce mama era internată în spital cu un frate mai mic. I-ar fi mărturisit atunci femeii, însă aceasta nu și-a reclamat bărbatul. Polițiștii l-au reținut sâmbătă pe suspect, Liviu Șopalcă, de 46 de ani, pentru viol și violență în familie, însă, după 24 de ore, omul a revenit în sat, procurorul de caz considerând că poate fi cercetat în stare de libertate. Șopalcă a ieșit cu câtva timp în urmă din pușcărie, unde a stat vreme de trei ani după ce și-a ucis socrul în bătaie. Rudele spun că omul îi lovește frecvent pe cei mici și nu au încredere în el de când s-a întors din pușcărie. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/19/fata-de-15-ani-biciuita-si-abuzata-sexual-de-tata-ramane-familia-extinsa/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.