Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma anchetei sociale făcute în familia adolescentei 15 ani care si-a acuzat tatăl că a bătut-o cu biciul şi a violat-o, s-a luat decizia ca minora să fie mutată în familia extinsă, fiind dată în grija bunicii materne.

Loading...

„La acest moment, soluţia cea mai protrivită în interesul superior al copilului este aceea de a rămâne în cadrul familiei extinse, în care a fost deja securizată, şi de a o menţine în mediul său de apartenenţă, respectiv şcoală, prieteni, rude. Fata nu a greşit cu nimic, fiind totodată inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Inspectorii DGASPC monitorizează în continuare situaţia din familia respectivă întrucât acolo mai sunt nouă copii minori, între care unii de vârstă foarte mică, până în 2 ani.

Deocamdată, specialiştii consideră că nu se impune separarea copiilor de familie.

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că bărbatul acuzat că şi-a bătut fata cu biciul şi ar fi violat-o anul trecut este recidivist. El a fost închis în trecut, pentru doi ani şi jumătate, după ce şi-a bătut socrul care ulterior a decedat.

Citeşte şi O fată din Vaslui şi-a reclamat tatăl după ce a fost bătută şi violată. Bărbatul este cercetat în libertate

Sursa: http://www.romaniatv.net//www.romaniatv.net/fata-care-a-mers-singura-la-politie-pentru-a-anunta-ca-a-fost-violata-si-batuta-cu-biciul-de-tatal-sau-data-in-grija-bunicii_382110.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.