Corala vasluiană a impresionat la cea de a XVI-a ediție a Festivalului de muzică corală, laică și religioasă ”Gheorghe Cucu” de la Puiești.

Loading...

“Fantasia” a fost invitată de onoare la Festivalul de muzică corală, laică și religioasă ”Gheorghe Cucu” de la Puiești. Corala vasluiană a atras un public numeros, iar recitalul a fost pe placul celor prezenți. Piesa ”Hora”, pe ritmuri folclorice, a reușit să-i antreneze pe localnici la dans, fetele pregătite de profesorul Vasile Negură fiind răsplătite la final cu ropote de aplauze.
Manifestarea, organizată de Centrul Cultural “Gheorghe Cucu”, Consiliul Local și Primăria Puiești, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, a început cu simpozionul “Primul război mondial – mărturii de pe Valea Tutovei”. Au susținut alocuțiuni profesorii Petruș Andrei, Livia Andrei, Mihai Focșa, precum și etnologul Dan Ravaru, care a și moderat evenimentul.
În cadrul simpozionului, a avut loc și o lansare de carte: Petruș Andrei – “Când la stânga, când la dreapta”.
Programul artistic a fost completat de grupul folcloric “Răzeșii” din Pogonești și grupurile vocale “Mlădițe Puieștene”, “Ramuri de stejar” (Bogdănești) și “Junii Ivăneștiului” (Ivănești).
Spre seară, localnicii s-au bucurat de un spectacol susținut de marea artistă Matilda Pascal Cojocărița, alături de Ion Suruceanu și Igor Cuciuc.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/fantasia-pe-scena-festivalului-gheorghe-cucu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.