16 C
Vaslui
16 septembrie, 2024

Exproprieri de 18,48 milioane lei pentru Varianta Ocolitoare a Vasluiului

De către

12 august 2024

Un proiect de hotărâre a guvernului prevede exproprieri de 18,48 milioane lei pentru varianta ocolitoare a Vasluiului. Terenurile se află pe raza municipiului Vaslui și comunelor Muntenii de Jos și Muntenii de Sus.

Un proiect de hotărâre a guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire Vaslui” cuprinde aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și lista imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național.

În prezent, traficul local și de tranzit se desfășoară prin interiorul municipiului Vaslui, tranzitat de trei drumuri naționale, DN 24, DN 2F și DN 15D, acestea având funcțiuni de străzi și bulevarde.

„Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire Vaslui”, aflate pe raza localităților Vaslui, Muntenii de Jos și Muntenii de Sus, din județul Vaslui, sunt în cuantum de 18.489.000 lei (18.488.928,38 lei) și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2024, nr. 421/2023, la capitolul 84.01 „Transporturi”, titlul 56 „Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) Postaderare”, se arată în document.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/08/exproprieri-de-1848-milioane-lei-pentru-varianta-ocolitoare-a-vasluiului/

Ultimă oră

Același autor