fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

EVENIMENT… Primãria, Casa de Culturã „Alexandru Giugaru” si Consiliul Local de la Husi sunt cele trei institutii care, în ultima perioadã, si-au unit toate fortele si, din aceastã conjugare deosebitã a ideilor creative a reiesit… desfãsurãtorul Toamnei Culturale Husene din 2022. Mai pe scurt, douã seri cu spectacole artistice si un „târg al mesterilor populari”. Alte repere culturale, dacã or fi, ele rãmân ori o enigmã, ori o surprizã, întrucât pe afisul care anuntã lumii „Toamna Culturalã Huseanã – Zilele Husilor” nu sunt mentionati decât cântãretii care, cu sigurantã, vor delecta publicul, prin prestatiile lor de calitate în zona de „entertainment”, dar fãrã relevantã în zona culturii.

„Damigenius”, de pildã, salonul de graficã satiricã ce a dat unicitate ani la rând Toamnelor Culturale de la Husi, lipseste nemotivat, iar alte actiuni care sã punã în valoare intelectualii locului, dascãlii, autorii de cãrti, olimpicii, etc nu sunt anuntate, cel putin pânã acum. Poate, cine stie, pânã pe 1 si 2 octombrie, când Cultura localã îsi marcheazã aniversarea autumnalã, conducãtorii orasului vor veni cu evenimente de spirit mãcar pe mãsura numelui mult asteptatului eveniment.

Loading...

Maria Rãducanu, surpriza Zilelor Husilor, editia 2022

Inventarul artistilor adusi sã bucure publicul este, ce-i drept, unul atractiv. În prima zi vor cânta trupa Mandinga, Lupii lui Calancea si ansamblu folcloric „Constantin Arvinte” din Iasi, iar a doua zi, pe 2 octombrie, vor avea recital ansamblul „Trandafir de la Moldova”, Ion Paladi, Maria Raducanu Quartet si Carla’s Dreams. Prezenta Mariei Raducanu la Husi este, într-adevãr, o surprizã foarte frumoasã! Cel care a avut aceastã idee de a o invita pe Maria Raducanu sã cânte de Zilelele Orasului a fost inspirat, întrucât Maria, dincolo de faptul cã este un artist absolut minunat si una din cele mai importante voci ale jazz-ului românesc, este si huseancã nativ! Era momentul ca Maria Rãducanu, artista care a cucerit scene mari din tarã si din strãinãtate cu personalitatea sa vibrantã, dar si cu vocea distinctã si captivantã, sã fie invitatã sã cânte si în orasul sãu natal. Maria este de multã vreme un ambasador voluntar, fin si relevant al acestui oras si era timpul ca ea sã fie invitatã sã cânte pentru cei dragi, de la ea de acasã. Atât de frumos si sentimental a povestit întotdeauna despre locurile natale, în interviuri date pentru televiuni si presa scrisã! Cu sigurantã, husenii o vor primi frumos pe Maria Rãducanu, cu aplauze calde si prelungite, asa cum meritã o artistã de exceptie, reprezentantivã pentru acest oras.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/toamna-culturala-huseana-fara-cultura-dar-cu-spectacole-si-artisti-de-seama-maria-raducanu-le-mai-spala-alesilor-din-pacate/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri