Loading...

Aceștia au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune, tentativă și complicitate la înșelăciune. De obicei, apelurile sunt efectuate de persoane aflate după gratii. Prejudiciul din acest dosar depășește 20.000 euro.

O grupare infractionala specializată înșelăciuni prin metoda ”Accidentul” a fost trimisă în judecată recent de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Conform materialului probator din această cauză, prejudiciul cauzat părților vătămate este de peste 19.000 euro și 4000 lei. Cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, cel care efectua apelurile telefonice este o persoană aflată în penitenciar. Cum reușesc însă să intre în posesia unor telefoane mobile și să le utilizeze aproape fără nicio restricție este o la fel de mare problemă a sistemului de detenție din România. Marian Botezatu, de 35 de ani din Galați, aflat în executarea unei pedepse în sistem de detenție în penitenciarul din același oraș, Florian Robert Ion, de 31 de ani din Giurgiu și Maria Mihaela Pătrașcu, de 23 de ani din București sunt inculpații din acest dosar. Deținutul a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, iar cei doi complici aflați în libertate la momentul comiterii faptelor, pentru tentativă și complicitate la înșelăciune în timp ce tânăra, aflată în arest la domiciliu, pentru complicitate la înșelăciune. Giurgiuveanul a fost arestat pe 26 iulie, în urma unei decizii a Judecătoriei Focșani. Cele două victime sunt ambele persoane în vârstă, una din Focșani și cealaltă din București. Procurorii spun că, în cazul femeii din București, prejudiciul este de 19.200 euro și de 4000 lei, în timp ce în cazul femeii din Focșani, banii și bunurile au fost recuperate. Marian Botezatu nu se află nicidecum la prima faptă de acest fel, fiind condamnat la o pedeapsă de aproape 15 ani într-un dosar al Judecătoriei Galați din anul 2015. Pedeapsa a fost dispusă ca urmare a comiterii a numeroase fapte pentru care a fost condamnat de mai multe instanțe din țară. Pe 13 mai, Botezatu a sunat-o pe batrâna de la Focșani și, prin atribuirea de nume și calități mincinoase, i-a comunicat acesteia că este polițist și că fiica sa ar fi suferit un accident grav, căzând de pe scări și fracturându-și ambele picioare și coloana vertebrală. Țeparul i-a explicat femeii că fiica sa urma să fie dusă cu un elicopter SMURD în capitală pentru a fi apoi transferată la o clinică din străinătate unde urma să fie operată.

citeste mai departe: https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/atentie-la-escrocii-care-va-suna-si-va-bat-la-usa-trei-tepari-prin-metoda-accidentul-urmeaza-sa-dea-ochii-cu-judecatorii

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/escrocherie-de-20-000-de-euro-prin-metoda-accidentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.