Loading...

Miercuri, 4 octombrie, un grup de 9 persoane private de libertate au participat la o lectie de dirigentie la Colegiul Economic ”Anghel Ruginã”, în cadrul cãreia au fost abordate douã teme: rolul educatiei în formarea tinerilor si modalitãtile de prevenire a delincventei juvenile. Aceastã activitate a fost organizatã pentru a marca Ziua Mondialã a Educatiei, pe care elevii si dascãlii o sãrbãtoresc pe 5 octombrie, dar si ziua de 13 octombrie, care a fost desemnatã Ziua Nationalã a Educatiei în Penitenciare în anul 2014.

Continuând seria demersurilor organizate în comun cu cadre didactice si elevi ai liceelor vasluiene, anul acesta, Penitenciarul Vaslui s-a bucurat de colaborarea cu reprezentantii Colegiului Economic ”Anghel Ruginã” Vaslui în vederea desfãsurãrii unor activitãti organizate pentru a marca cele douã sãrbãtori. Detinutii prezenti la activitate au încercat sã constientizeze elevii de clasa a XI-a asupra consecintelor unor comportamente si fapte care se pot constitui în infractiuni. Liceenii au fost fi invitati apoi, în data de 11 octombrie, la sediul Penitenciarului Vaslui, în spatiile în care educatorii de penitenciare efectueazã programe si activitãti educative cu persoanele private de libertate. Detinutii vor vorbi despre oportunitatea e a-si continua cursurile de instruire scolarã sau de a dobândi o calificare profesionalã, despre rolul activitãtilor la care participã în penitenciar si despre rezultatele pe care le-au obtinut ca urmare a interesului manifestat pentru a participa la diverse activitãti. Astfel, în anul 2017, detinutii din Penitenciarul Vaslui au obtinut rezultate remarcabile la un concurs national de caligrafie (locul I), la proiectul national “Creatie si penitentã” (sectiunile poezie (locul II) si epigrame (locul II), si foarte multe aprecieri la Festivalul National de Folclor pentru Detinuti (nu au fost acordate premii). Coordonatorii celor douã activitãti, profesor Mihaela Cosovanu de la Colegiul Economic “Anghel Ruginã” Vaslui, Mihaela Podoleanu – Sef Serviciu Educatie si Alexandru Stroescu – educator, fost elev al colegiului partener, din partea Penitenciarului Vaslui, si-au propus sã organizeze douã activitãti atractive, în care cele douã grupuri sã interactioneze, sã transmit învãtãminte, fãrã a afecta starea emotionalã a participantilor.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/elevii-si-detinutii-sarbatoresc-ziua-mondiala-a-educatiei-si-ziua-educatiei-in-penitenciare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.