Spre deosebire de anii trecuți, la ediția din acest an a Sărbătorii Toamnei, publicul bârlădean nu va mai avea ocazia să se delecteze cu muzica unor artiști sau trupe pop celebre. Pe scenă vor urca aproape numai interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice.

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătoarea Toamnei 2017, așa că e normal ca autoritățile bârlădene să fi definitivat planificarea evenimentului. Ca și în anii trecuți, sarcina organizării nu mai cade în grija municipalității, ci a Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, în colaborare cu o firmă specializată din București. Municipalitatea doar va pune la dispoziție spațiul necesar și va suporta cheltuielile cu utilitățile (apă, canal, salubritate, energie electrică), în limita sumei de 8.000 de lei.
În mare, a fost stabilit și programul artistic al celor trei zile de sărbătoare (6-8 octombrie). Pe scena amplasată în zona Pieței „Sfântul Ilie” vor evolua interpreții de muzică populară Mioara Velicu, Constantin Bahrim, Margareta Clipa, Mihaela Gurău și Ștefan Enășel, solistul de romanțe George Rotaru, manelistul Cristian Rizescu și Jull, un artist care abordează stilul pop și care a participat și la ediția din 2016. Nu în ultimul rând, atmosfera va fi întreținută de ansamblurile folclorice „Cununa Muntelui” și „Gospodarii de pe Valea Asăului”, din județul Bacău.
Pe lângă partea de divertisment, organizatorii le-au pregătit bârlădenilor o zonă dedicată degustărilor de preparate culinare. Ca în fiecare an, comercianții de mititei, pastramă și alte specialități vor încinge grătarele de dimineață și până seara târziu, astfel încât aroma de carne condimentată și perpelită la foc mic să atragă cât mai mulți clienți. Chiar și cei mai mofturoși vor găsi ceva pe placul lor întrucât unii vânzători veniți de la sute de kilometri distanță vor prepara pe loc delicioșii colaci ungurești (kürtös kalács), dar și tradiționalele gogoși simple sau umplute cu ciocolată. Pentru cei mici, vor fi amplasate tot felul de iujuri (trenulețe, lanțuri, balerine, mașinuțe care se tamponează etc.). Nu în ultimul rând, pe strada Fagului, vor fi amenajate standuri cu obiecte confecționate de diverși meșteri populari, dar și cu fructe și legume.
„Noi am lansat invitații meșteșugarilor autorizați și producătorilor din peste 30 de comune învecinate, însă rămâne să vedem câți ne vor onora. În ceea ce privește locația unde se va desfășura ediția a XIV-a a Sărbătorii Toamnei, deocamdată este aceeași pe care o știe toată lumea, adică în imediata apropiere a Pieței «Sfântul Ilie». Până vom găsi un loc în altă zonă a orașului, domnul primar apelează la înțelegerea cetățenilor care stau în vecinătatea pieței, în ideea că se va încerca, pe cât posibil, să nu le fie deranjat prea mult confortul. Spectacolele din cele trei zile vor începe undeva la ora 17 și se vor termina în jurul orei 22, după care nu se va mai asculta muzică tare”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Loading...

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/editia-xiv-fara-nume-mari-sarbatoarea-toamnei-barlad/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.