fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

ECONOMIE… Premierul Nicolae Ciucă a cerut în ultima ședință de guvern ca, în termen de două săptămâni, instituțiile din subordine să prezinte un plan cu măsurile de reducere a consumului de energie și gaze. “La ședința de peste două săptămâni să avem acest plan și să fim un exemplu cu privire la reducerea risipei la nivelul statului”, a cerut premierul Nicolae Ciucă. Ministerul de Interne a fost printre primele instituții din subordine care au răspuns apelului.

Conducerea MAI a transmis o circulară către instituțiile din subordine în care cere să fie redus consumul de energie. Documentul transmis de MAI prevede ca în spațiile comune să se utilizeze pe cât posibil iluminatul natural, funcționarea aparatelor de aer condiționat să se facă după un orar stabilit de fiecare unitate, care va fi corelat cu evoluția temperaturilor mediului ambiant (temperatura exterioară să fie mai mare de 25 de grade). De asemenea, se interzice utilizarea aparatelor de aer condiționat cu fereastra deschisă și se va monitoriza permanent consumul de energie electrică de către administratorii/responsabilii de imobile/personalul din serviciul de zi pe unitate și întreruperea funcționării instalațiilor electrice în afara programului. Se va efectua verificarea periodică a stării tehnice și a modului de funcționare al instalațiilor proprii de alimentare cu energie electrică și se vor remedia în cel mai scurt timp eventualele defecțiuni apărute. Mai mult, se vor înlocui etapizat corpurile de iluminat clasice cu sisteme de iluminare economice – lămpi fluorescente compacte, lămpi cu tuburi fluorescente sau diode emițătoare de lumină. Ministerul Afacerilor Interne are peste 120.000 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari angajatori, după Ministerul Educației.

Loading...

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/ordin-la-ipj-vaslui-aer-conditionat-cu-portia-in-birouri-cat-mai-multa-lumina-naturala/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri