16 C
Vaslui
8 septembrie, 2024

Dumitru Buzatu, plasat sub control judiciar

20.06.2024 15:28

Dumitru Buzatu a fost plasat sub control judiciar.

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al PSD Vaslui, a fost plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată joi de către Tribunalul Vaslui, transmite Agerpres. Astfel, Buzatu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. El fusese arestat pentru luare de mită şi plasat ulterior în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă și fi contestată în termen de 48 de ore.

„În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu a inculpatului Buzatu Dumitru cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în decizia instanţei.

În urma acestei decizii, Buzatu are obligaţia să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Totodată, pe timpul controlului judiciar, el nu are voie să plece din judeţul Vaslui decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei. În plus, Buzatu nu are voi să vorbească cu Radu Judele, inculpat în acelaşi dosar şi cu o serie de martori, printre care şi denunţătorul său. Fostul preşedinte al PSD Vaslui nu poate exercita profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi nu are dreptul de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.

Ce acuzații i se aduc lui Buzatu

Reamintim că Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, în luna septembrie a anului trecut, primind 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Anchetatorii au găsit banii în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui. Inițial el a fost în arest la Penitenciarul Vaslui, iar pe 15 aprilie Tribunalul Vaslui a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Sursa: https://www.dcnews.ro/dumitru-buzatu-plasat-sub-control-judiciar_963353.html

Ultimă oră

Același autor