„Drumul strategic” îi pune pe drumuri

0

Doar câteva formalități trebuie să mai îndeplinească Consiliu Județean Vaslui pentru ca marele proiect al „Drumului Strategic” să primească finanțare. Pentru aceasta conducerea instituției va trebui să-i convoace cât de curând din nou în ședință extraordinară pe consilierii județeni, pentru a aproba ultimii indicatori tehnico-economici, un protocol cu ANIF și ultimele documente cadastrale.

Loading...

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean (CJ) Vaslui este pe cale să se concretizeze după ce Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a aprobat proiectul depus de instituție pentru ceea ce numește „Drumul strategic”, pentru care urmează să fie semnat contractul de finanțare. Pentru aceasta însă conducerea intenționează să-i convoace cât de curând în ședință extraordinară pe consilierii județeni pentru a aproba ultimele documente care trebuiesc trimise ADRNE. Este vorba despre trei proiecte de hotărâre la care se lucrează în prezent și prin care vor trebui aprobați ultimii indicatori tehnico-economici, un protocol cu ANIF, prevăzut de ghidul solicitantului, pentru terenurile instituției prin care trece drumul, și ultimele documente cadastrale.
„Cred că suma de 50 de milioane de euro se poate constitui într-un motiv suficient de important pentru convocarea unei ședințe extraordinare. Sunt sigur că colegii noștri își doresc ca acest drum să fie finanțat și implementat, așa cum au demonstrat-o, de altfel”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.
„Am fost anunțați că proiectul a fost aprobat pentru finanțare, iar în termen de 30 de zile vom semna contractul de finanțare cu ADRNE”, declara Valeriu Caragață, administratorul public al județului.
Proiectul a fost depus pe 13 iulie 2017 și se referă la reabilitarea a peste 80 de km în cadrul unei rute care va lega sudul de nordul județului, prin vest, așteptându-se să fie o arteră de aceeași importanță ca DN 24. „Drumul strategic” presupune modernizarea mai multor drumuri județene pe direcția Bârlad – Alexandru Vlahuță – Laza – Poienești – Codăești, cu ieșire la DN 24.
„Dacă pe partea de est a județului avem reabilitat drumul Murgeni-Crețești, care mai decongestionează traficul, pe partea cealaltă nu există o legătură între sudul și nordul județului, spre Iași. Încercăm să legăm și partea de vest”, a mai spus Valeriu Caragață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.