16 C
Vaslui
28 martie, 2024

Două „codreniste”, calificate la faza națională a Olimpiadei „Științele Pământului”

De către

21 martie 2023

Doar două eleve din Bârlad, ambele de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, vor reprezenta județul la faza națională a Olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului”. Acestea s-au calificat datorită rezultatelor excelente la proba scrisă de la disciplinele fizică, chimie, biologie și geografie, obținute la etapa județeană.

Și în acest an, Bârladul va fi reprezentat la faza națională a Olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” de doi elevi. Mai exact, de două eleve, care studiază la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”. Prima este Mara-Elena Cotaie (clasa a XII-a), îndrumată la clasă de profesorii Cristina Meda Oprea (Geografie), Ecaterina Angheluță (Fizică), Aura Tilibașa (Chimie) și Diana Darie (Biologie). A doua elevă este Bianca-Elena Cruceanu (clasa a X-a), îndrumată la clasă de profesorii Cristina Meda Oprea (Geografie), Cătălin Angheluță (Fizică), Aura Tilibașa (Chimie) și Cristina Carata (Biologie).

Ambele „codreniste” frecventează orele desfășurate în cadrul Centrului Județean de Excelență, la disciplina Fizică, unde profesorii îndrumători sunt Cătălin Angheluță și Ecaterina Angheluță, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.

Chiar dacă s-au întrecut cu participanți de la licee de renume din întreg județul, cele două bârlădence și-au dovedit supremația, reușind să obțină cele mai bune note. Faza pe județ a Olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” s-a desfășurat pe 18 martie, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad. Conform regulamentului, concurenții au avut de susținut o probă scrisă la disciplinele Fizică, Chimie, Biologie și Geografie, gradul de dificultate fiind ridicat.

Faza națională a olimpiadei va avea loc la Slatina, județul Olt, în intervalul 4-7 mai. Atunci, reprezentanții fiecărui județ vor susține o probă teoretică și una practică, în urma cărora vor fi desemnați atât ocupanții podiumului cât și cei zece ocupanți ai lotului național lărgit pentru olimpiada internațională.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/03/doua-codreniste-calificate-la-faza-nationala-a-olimpiadei-stiintele-pamantului/

Ultimă oră

Același autor