Loading...

JUDECÃTORI MILOSI Pe 27 august, judecãtorii bârlãdeni au instituit mãsura arestului la domiciliu pentru Andrei Hurmuz si Ionut Sergiu Batistã, pentru douã furturi din autoturisme. Desi mai sunt cercetati pentru încã cinci fapte asemãnãtoare, fiind si recidivisti, totusi cei doi n-au fost considerati pericole sociale si au primit închisoare la domiciliu. Oricum, nu-si vor duce dorul unul altuia, cei doi hoti fiind vecini. Însã procurorul de caz n-a fost multumit de decizia judecãtorului bârlãdean de drepturi si libertãti, astfel cã a fost fãcut apel la Tribunalul Vaslui.

Andrei Hurmuz si Ionut Sergiu Batistã, recidivisti arhicunoscuti de cãtre politistii bârlãdeni, au fost prinsi dupã ce au „executat” douã furturi din autoturisme în aceastã lunã. Infractiunile au fost comise ziua în amiaza mare, cei doi hoti dând dovadã de un tupeu incredibil. Dintr-o masinã au furat o borsetã cu acte si 2 500 de lei, iar din altã masinã un portofel cu acte si 270 de lei. Cum Ionut Sergiu Batistã este fiul „tartorului hotilor din Bârlad”, cum se autointitula Sergiu Batistã, care si-a „antrenat” fiul la tot felul de hotii si spargeri, politistii l-au recunoscut imediat în imaginile filmate de camerele de supraveghere, astfel cã cei doi, Hurmuz si Batistã, au ajuns în arest preventiv, apoi în fata procurorului de caz, care i-a trimis la instantã, pentru a li se emite mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile. Dar judecãtorul bârlãdean de drepturi si libertãti s-a gândit el cã cei doi, desi mai sunt cercetati pentru încã cinci fapte asemãnãtoare, nu ar fi pericol social si i-a închis … acasã!
„Respinge propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, de luare a mãsurii arestãrii preventive, fatã de inculpatul Hurmuz Andrei. Dispune luarea fatã de inculpatul Hurmuz Andrei, a mãsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadã de 30 de zile. Respinge propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, de luare a mãsurii arestãrii preventive, fatã de inculpatul Batistã Ionut-Sergiu. Dispune luarea fatã de inculpatul Batistã Ionut-Sergiu, a mãsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadã de 30 de zile”, este sentinta judecãtorului bârlãdean. Procurorul de caz din cadrul Parchetului Bârlad a fãcut apel la Tribunalul Vaslui.
Vã reamintim cã Ionut Sergiu Batistã, de 18 ani, din Bârlad, este odrasla lui Sergiu Batistã, de 43 de ani, care momentan se aflã în penitenciar pentru cã, în 2014, a comis împreunã cu fiul sãu nu mai putin de 13 furturi. Curtea de Apel Iasi i-a condamnat atunci (în 2015) la sase ani închisoare pe Sergiu Batistã si la doi ani de scoalã corectionalã pe Ionut Sergiu Batistã. Cât de tare s-a „corectat” acesta, se vede acum: furã la fel ca pãrintele sãu.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/doi-tineri-de-etnie-rroma-in-arest-la-domiciliu-dupa-ce-au-comis-peste-sapte-furturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.