fbpx
17.5 C
Vaslui
luni, 15 august, 2022

Doi liceeni din Grivița și Tăcuta, admiși la Școala de Vară Oxford 2022

De către

Loading...

4 august 2022

Printre primii opt liceeni din țară admiși (din totalul de 24) la Oxford for Romania Summer School 2022 (Școala de Vară Oxford 2022), un program organizat de prestigioasa universitate din Anglia, se numără și doi elevi din județul Vaslui. Este vorba despre Teodor Chiper, din Tăcuta, ce studiază la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, și Bianca Tîrziman, din Grivița, ce învață la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad.

În intervalul 27 august – 4 septembrie, se va desfășura cea de-a cincea ediție a Școlii de Vară Oxford 2022 (Oxford for Romania Summer School 2022), lansată în 2016 de comunitatea românilor din Oxford, prestigioasa universitate engleză. Acest proiect special a fost inițiat pentru a veni în sprijinul elevilor din clasele X-XI din România, cu potențial academic, care provin din familii cu venituri modeste, dar sunt dornici să experimenteze o săptămână de activități multidisciplinare alături de profesori universitari, profesioniști și studenți din Oxford.

Pentru ediția din această vară, termenul limită pentru înscrieri a fost 15 mai, printre cei 444 de liceeni din țară înscriindu-se și câțiva din județ. Până ieri, 3 august, au fost dezvăluite doar numele primilor 8 din cei 24 de români admiși. Din județul nostru, vorbim despre Bianca Tîrziman (16 ani, din Grivița), elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad și Teodor Chiper (17 ani, din Tăcuta), elev la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

„Bianca are 16 ani și este pasionată de medicină. Plănuiește să devină doctor pentru că iubește să ajute oamenii. În calitate de voluntar SMURD, (serviciul național E&A), a participat alături de colegii ei paramedici la diferite intervenții, oferind primul ajutor de multe ori într-o manieră eficientă. Îi place să-și facă vocea auzită și să-și ajute colegii în funcția de vicepreședinte al Consiliului Elevilor. Ea a participat la diverse proiecte naționale Erasmus+ și școli de vară în domeniul medical. Bianca consideră că «Bucuria și adevărata mulțumire sufletească vin din fericirea celorlalți. Viața este cea mai de preț comoară a oamenilor»”, se arată în prezentarea făcută pe pagina de socializare Oxford for Romania.

„Teodor are 17 ani și iubește să se implice în comunitate. El este fost președinte al Asociației «People to People International» din Vaslui, unde, prin proiecte caritabile, a sprijinit familii dezavantajate și voluntar la crucea Roșie Română și Americană. Este membru al Boardului Copiilor UNICEF și activ pe educația media, participând la o emisiune cu parlamentari ai României și UE. A obținut o bursă de la Departamentul de Stat al SUA și a studiat 10 luni la un liceu american. El vrea să fie medic, dar va urma o carieră și în diplomație publică. Teodor crede că formarea vine din aruncarea în necunoscut și obstacolele care sunt întâmpinate acolo”, este prezentarea lui Teodor publicată pe pagina de socializare Oxford for Romania.

Ca și la edițiile precedente, toate cheltuielile (transportul, cazarea, masa, materialele educaționale, etc.) sunt acoperite prin sponsorizare privată de la persoane și organizații care doresc să susțină acest proiect. Școala de Vară este condusă de un grup de cadre universitare, profesioniști și studenți români pe bază de voluntariat, iar scopul principal al Oxford for Romania Summer School este să expună elevii la un alt sistem educațional, să îi încurajeze să devină mai implicați în comunitățile locale și să își construiască propriul traseu în carieră.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/08/doi-liceeni-din-grivita-si-tacuta-admisi-la-scoala-de-vara-oxford-2022/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri