Loading...

INCREDIBIL…Motivele pentru care omul de afaceri Dan Dobrovolschi a rãmas fãrã autorizatia de constructie pentru spitalul privat pe care-l ridicã chiar în curtea spitalului de stat din Bârlad sunt uluitoare! Primarul Bârladului, avocatul Dumitru Boros, aratã cu subiect si predicat cum s-a ridicat acea constructie total ilegal, iar el refuzã sã fie pãrtas la ilegalitãtile crase ale fostului primar Titi Constantinescu si ale fostului manager al spitalului, Viorel Petcu. Acesta din urmã a semnat o  declaratie  notarialã în 2012, pentru construirea spitalului privat, în calitate de director la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad,  fãrã acordul si împuternicirea necesarã din partea Consiliului Local Bârlad. Ilegalitãtile sunt foarte grave si considerãm cã este absolut necesar sã fie imediat fãcut un control al Curtii de Conturi Vaslui, care trebuie sã ia act cã ani de zile un agent economic privat a folosit terenul public al municipiului Bârlad fãrã a avea autorizatie si fãrã a plãti chirie! Ani de zile a gãtit mâncarea în bucãtãria spitalului, fãrã a plãti chirie pe locatia apartinând institutiei sanitare numitã Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman”, pe care acum îl vrea în faliment! Pânã când va veni Curtea de Conturi, ne tot întrebãm unde au fost cei de la DNA sau DIICOT, care ar fi trebuit sã destructureze grupul organizat de la spital.

Asa cum cotidianul nostru deja a anuntat, clãdirea din curtea spitalului bârlãdean, al cãrei beneficiar este SC Axa Optic SRL Bârlad, una dintre firmele din grupul de firme apartinând omului de afaceri Dan Dobrovolschi, nu mai are autorizatie de constructie. Aceasta, eliberatã în 2012 de cãtre fostul primar al Bârladului, Titi Constantinescu, a expirat pe 17 august, iar Dobrovolschi s-a adresat primarului Dumitru Boros pentru prelungirea ei sau eliberarea unei alte autorizatii de constructie. Dupã ce a analizat dosarul depus încã din 2012 de cãtre SC Axa Optic SRL, firma lui Dobrovolschi, având în vedere si crasele ilegalitãti, pe care si noi le-am semnalat de mai multe ori în articolele noastre, ca si Politia Localã care a si amendat firma ce are acum clãdirea în inventar, primarul Dumitru Boros i-a dat un rãspuns negativ. Adicã nu i-a prelungit autorizatia de constructie. Decizia a fost motivatã în scris de primar. Iatã care sunt principalele motive, pentru care Dobrovolschi nu mai poate continua sã construiascã în curtea spitalului de stat:

„În urma studierii documentatiei depuse pentru obtinerea autorizatiei de construire initiale, nr. 212 / 15.10.2012, documentatie care trebuie sã rãmânã neschimbatã pentru obtinerea autorizatiei de continuare de lucrãri la obiectivul  în cauzã, am concluzionat cã nu putem autoriza continuarea de lucrãri, datoritã urmãtoarelor nereguli constatate de serviciile de specialitate din cadrul Primãriei Municipiului Bârlad:

1. Autorizatia a fost eliberatã pe un amplasament fãrã acces la un drum public.

2. Suprafata de teren aflatã în proprietatea SC AXA OPTIC SRL este de 600 mp, iar suprafata prevãzutã în planurile de arhitecturã pentru etaje este de 681,1 mp.

3. Au fost ignorate prevederile legale cu privire la Procentul de Ocupare a Terenului (POT) si Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), terenul fiind construit în proportie de 100%.

4. Pentru construirea obiectivului în cauzã a fost obtinut un acord sub forma unei  Declaratii  notariale nr. 1871 / 08.06.2012, semnatã de  dl. Petcu Viorel, în calitate de director la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad,  fãrã acordul si împuternicirea necesarã din partea Consiliului Local Bârlad.(INCREDIBIL!! – n.r.)

5. Memoriul tehnic prezentat în documentatie face referire la întreaga incintã a spitalului, suprafatã care apartine domeniului public, suprafata real detinutã de 600 mp, fiind amintitã doar initial.

6. În contractul de vânzare cumpãrare nr.  3638 / 27.07.2011, prezentat ca dovadã a proprietãtii, este prevãzutã o alee de acces din Str. Republicii, desi aceasta nu figureazã în Hotãrârea de Consiliu Local.

7. Schita cadastralã care prevede acces din Strada Republicii, nu are suport legal.”, scrie primarul în motivarea refuzului de a elibera autorizatia de constructie.

Domeniul public, la discretia lui Dobrovolschi!

ILEGALITÃTI…În continuare, în motivarea primarului Dumitru Boros se aratã si cum domeniul public a fost folosit fãrã drept de SC Axa Optic SRL, pentru construirea spitalului privat al lui Dobrovolschi.

„Fatã de cele prezentate mai sus mentionãm si alte  aspecte aflate în neregulã, precum si  lucrãrile  care au fost executate cu nerespectarea autorizatiei initiale si care nu ne permit sã eliberãm o autorizatie de continuare de lucrãri pentru un proiect în actuala formã.

1. Domeniul public situat în imediata apropiere a obiectivului a fost ocupat de constructii anexe corpului principal (scãri si rampe de acces).

2. Organizarea de santier si depozitarea materialelor de constructii s-au realizat pe domeniul public, contrar prevederilor Autorizatiei de construire.

3. Planul de situatie prevede pe domeniul public o serie de constructii (rezevã intangibilã, scãri acces, remiza PSI, rampe acces ambulantã, CTA si altele) care nu pot fi construite de cãtre solicitantul autorizatiei fãrã o reglementare juridicã în ceea ce priveste terenul.

4. Au fost construite împrejmuiri fãrã autorizatie de construire.

5. Am fost anuntati prin adresa 998 / 10.08.2016 cã terenul situat în Bârlad, str. Republicii, nr. 300 si autorizatia de construire aferentã au fost aduse ca aport la capitalul social al societãtii HR GLOBAL CONSULT SRL Bârlad  si considerãm necesare unele clarificãri cu privire la solicitantul autorizatiei de construire.”, mai scrie primarul Dumitru Boros. Vã reamintim cã este vorba despre clãdirea aflatã în constructie, sub denumirea de Centru Medical D+P+4 E, adicã demisol, parter si patru etaje, un adevãrat spital privat, al cãrui beneficiar, dacã ne luãm dupã afisajul de pe clãdire, este SC Axa Optic SRL Bârlad. Firmã care face parte din grupul de firme al omului de afaceri Dan Dobrovolschi. Pentru bârlãdenii care nu stiu, în 2011, pe vremea primarului de atunci Constantin (Titi) Constantinescu, omul de afaceri Dan Dobrovolschi a cumpãrat, cu acordul larg al CLM Bârlad, 600 mp din terenul spitalului, teren aflat în proprietatea CLM Bârlad si care a fost trecut în proprietatea privatã a CLM Bârlad, pentru a fi vândut. Cu 100 de euro mp. Cu alte cuvinte a fost cumpãrat terenul de 600 mp cu 60 000 de euro. Acum Dobrovolschi foloseste ilegal peste 1700 mp de teren, fãrã a plãti chirie, tot în urma unor matrapazlâcuri fãcute de el cu managerii corupti, binomul Petcu – Chirilã, asa cum am mai relatat si cum aratã acum negru pe alb primarul Dumitru Boros.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/documentul-care-trimite-cuplul-dobrovolschi-petcu-in-sfera-penalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.