Documentarul „Plimbare sub clar de lună cu bunicul”, proiectat la Bârlad

0

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 12, bârlădenii sunt invitați la filmul documentar „Plimbare sub clar de lună cu bunicul”, regizat de norvegianul David Alraek. Pelicula va fi proiectată la Muzeul „Vasile Pârvan” și face parte din Programul KineDok, de distribuție alternativă de film documentar creativ, demarat în anul 2015 de Asociația One World România.

Loading...

„Kåre, bunicul lui David Alraek, a fost mereu un aventurier neînfricat, un inventator cu idei fabuloase și un colecționar de amintiri, dar și un erou al copilăriei lui David și o sursă de inspirație în calitate de regizor și fotograf. Atunci când Kåre este diagnosticat cu demență, David se teme că amintirile vieții lor împreună vor fi pierdute. Dar bunicul Kåre nu este pregătit să-și accepte soarta și îl inspiră pe David să continue căutarea unor noi aventuri și amintiri. «Plimbare sub clar de lună cu bunicul» este un film cald și plin de umor, o reflecție zglobie asupra modului în care amintiri noi apar în timp ce altele dispar, filmat pe parcursul a nouă ani”, spun reprezentanții Asociației One World Romania.

Cu acest documentar, regizorul David Alraek a câștigat premiul pentru Tinere Talente, în 2016, la Bergen International Film Festival. Pe lângă această peliculă, norvegianul a mai regizat „Between Angels and Dragons”, în 2011, și „Supernerd”, în 2015.

Trebuie spus că muzeul bârlădean proiectează săptămânal filme documentare realizate în centrul și estul Europei, iar intrarea este liberă. Până acum au fost vizionate „Cinema, mon Amour” (30 septembrie), „Un film autist normal” (7 octombrie) și „Regina tăcerii” (14 octombrie) și urmează „Ordine de sus & Aceia” (28 octombrie) „FC Roma” (4 noiembrie), „Doar o răsuflare” (11 noiembrie) și „Expirat” (18 noiembrie).

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/documentarul-plimbare-sub-clar-de-luna-cu-bunicul-proiectat-la-barlad/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.