Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care sunt fãcute cercetãri in rem pentru fapte de constituire a unui grup infractional organizat si delapidare în legãturã cu proiectul Ro-Net, privind informatizarea zonelor slab dezvoltate, au declarat surse judiciare. Pe 25 septembrie, un astfel de proiect a fost inaugurat si în judetul Vaslui, la Chitcani, comuna Costesti.

Loading...

Procurorii au cerut mai multe documente de la Ministerul Comunicatiilor, spun sursele mentionate. Proiectul a fost demarat în anul 2013, când ministru era Dan Nica. Ancheta ar viza fapte anterioare anului 2014, fiind suspiciuni de comitere a unor infractiuni de cãtre persoane cu functii publice, spun surse apropiate anchetei. Ro-Net este un proiect de peste 85 milioane euro si prevede informatizarea a peste 780 de localitãti din zone slab dezvoltate din România. Licitatia pentru implementarea lucrãrilor a fost cîstigatã de Telekom România. Potrivit declaratiilor fãcute de reprezentantii Telekom România pentru zf.ro în luna iunie, lucrãrile au fost finalizare în 400 de localitãti. La acel moment, reprezentantii companiei sustineau cã Ministerul Comunicatiilor nu a semnat receptia pentru acestea. Lucian Sova, ministrul Comunicat iilor, a declarat cã proiectul Ro-Net nu era functional când a preluat conducerea si cã receptiile au început sã fie fãcute abia din august. DIICOT verificã programul de informatizare a zonelor defavorizate. „Am primit o solicitare de la DIICOT, sãptãmâna trecutã, pentru a pune la dispozitie o serie de documente. În prezent, suntem în proces de prelevare a acestor documente si a le pune la dispozitie DIICOT. Pânã acum nu au fost trimise documentele cãtre DIICOT. Am asteptãri ca pe viitor, toate organismele abilitate sã manifeste atentie, sã ia mãsuri corespunzãtoare atunci când se petrec abateri si, pe cât posibil, si de manierã preventivã”, a declarat ministrul Comunicatiilor. Declaratiile vin în contextul în care procurorii DIICOT au deschis un dosar în care sunt fãcute cercetãri in rem pentru fapte de constituire a unui grup infractional organizat si delapidare în legãturã cu proiectul Ro-Net, privind informatizarea zonelor slab dezvoltate. Potrivit afimatiilor fãcute de reprezentantii Telekom România (câstigãtorii licitatiei de implementare a lucrãrilor) pentru zf.ro în luna iunie, lucrãrile au fost finalizare în 400 de localitãti. În cadrul proiectului Ro-Net, lucrãrile au fost finalizate într-un numãr de 361 localitãti din totalul de 783 localitãti. Ancheta ar viza fapte anterioare anului 2014, fiind suspiciuni de comitere a unor infractiuni de cãtre persoane cu functii publice, spun surse apropiate anchetei. Ro-Net este un proiect de peste 85 milioane euro si prevede informatizarea a peste 780 de localitãti din zone slab dezvoltate din România.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2017/10/diicot-investigheaza-proiectul-ro-net-privind-informatizarea-zonelor-slab-dezvoltate.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.