19.8 C
Vaslui
29 martie, 2024

Dezbatere cu Mircea Toma, membru al CNA, la Bârlad

De către

21 martie 2023

Persoanele care doresc să afle mai multe informații despre mass-media, fie că vorbim despre cadre didactice, consilieri școlari, reprezentanți ai autorităților locale ori ai organizațiilor societății civile, sunt invitate la un eveniment inedit, la care va participa și Mircea Toma, membru al CNA. Este vorba despre conferința „Despre mass-media de azi și de mâine”, ce va avea loc mâine, atât la Bârlad cât și la Vaslui.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Centrul de Informare „Europe Direct” Vaslui, va organiza mâine, 23 martie, o dezbatere inedită intitulată „Despre mass-media de azi și de mâine”.

La Bârlad, evenimentul va avea loc la ora 9.30, la Cinematograful „Victoria”, unde vor lua parte elevi și profesori de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Invitat de seamă pentru a vorbi despre tema aleasă de organizatori este Mircea Toma, membru al CNA, psiholog și doctor în psihologie, ce a activat ca jurnalist și producător radio-TV. Este cofondator al Așezământului Cultural „Academia Cațavencu” și al Asociației „ActiveWatch”. De asemenea, a predat, ca profesor asociat, la facultăți de jurnalism, de științe politice și științele educației din cadrul unor instituții de renume, precum: Universitatea București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. Alături de el, va fi prezentă și Liliana Bărbuță, inspector audiovizual.

La Vaslui, manifestarea va avea loc la ora 14.00, în amfiteatrul Școlii Gimnaziale „Constantin Parfene”. Invitata care va vorbi despre mass-media este Nicoleta Fotiade, expertă în comunicare, formatoare și activistă în domeniul educației media de peste 20 de ani, cofondatoare și președinte al Asociației „Mediawise Society”, președinte al International Association of Media Education (IAME). A predat 6 ani (până în anul 2022) educația media studenților din ultimul an de licență la specializarea Pedagogie de la Universitatea din București și formează profesori și bibliotecari pentru ca aceștia să promoveze educația media în comunitățile lor.

Alături de ea, va vorbi și Mihaela Ghețău, profesoară de Limba și literatura română la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, formatoare de educație pentru media și colaboratoare a Fundației „Centrul pentru Jurnalism Independent”.

„Plecând de la realitatea ultimelor decenii și având în vedere evoluția foarte rapidă din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, mass-media evoluează și se adaptează. Astăzi, în era internetului, accesul instantaneu la site-uri, platforme, rețele sociale, etc., face ca oricine să poată fi creator și distribuitor de conținut media. Chiar și inteligența artificială! Cantitatea conținuturilor media crește continuu, iar accesarea și distribuirea acestora este la un click distanță. Este nevoie de educație pentru media? Cine o face, cum se face și cui se adresează? Vom răspunde la aceste întrebări cu invitații noștri”, este invitația lansată de organizatori la ineditul eveniment.

Pe lângă elevi, la conferință vor participa și cadre didactice, consilieri școlari, bibliotecari, reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai organizațiilor societății civile și reprezentanți media.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/03/dezbatere-cu-mircea-toma-membru-al-cna-la-barlad/

Ultimă oră

Același autor