Deținuții care pleacă în aceste zile din Penitenciarul Vaslui pentru condiții improprii de detenție sunt mai puțin decât se estima. Cel puțin așa susțin reprezentanții unității vasluiene de detenție, după ce au analizat situația fiecărei persoane în parte care îndeplinește condițiile în baza Legii 167/2017. Deocamdată, nu s-a comunicat numărul exact de persoane private de libertate care părăsește Penitenciarul Vaslui.

Loading...

La Penitenciarul Vaslui nu vor fi foarte mulți deținuți care vor părăsi penitenciarul la termen, prin aplicarea Legii 167/2017, deși unitatea are în custodie aproximativ o mie de persoane private de libertate. Ca și la celelalte unități de detenție din țară, comisia special desemnată să analizeze situația fiecărei persoane aflate după gratii are mult de muncă, mai ales că trebuie să adune date de la toate penitenciarele din țară pe unde deținuții au ispășit părți din pedeapsa la care au fost condamnați. Și asta în condițiile în care în Penitenciarul Vaslui, unul cu regim deschis și semideschis, ajung foarte multe persoane private de libertate care sunt pe finalul ispășirii pedepsei.

Nu sunt foarte mulți cei care vor ieși din penitenciar în aceste zile la termen după punerea în aplicare a Legi 167/2017. Deocamdată, încă se analizează pentru că trebuie să vedem exact cine se încadrează. Nu putem să riscăm”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Reprezentanții instituției susțin că va exista un singur val de persoane private de libertate care va ieși la termen din penitenciarul vasluian, și asta se va întâmpla doar în următoarele zile. Ceilalți deținuți care beneficiază de cele șase zile la lună pentru condiții improprii de detenție vor trebuie să treacă, ca și până acum, de comisia de eliberări condiționate a penitenciarului și, în final, de decizia magistraților Judecătoriei Vaslui. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/20/gata-detinutii-care-pleaca-din-penitenciarul-vaslui-pentru-conditii-improprii-de-detentie-mai-putini-decat-se-estima/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.