Polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sprijiniți de polițiști ai structurilor de combatere a criminalității organizate din județul Vaslui, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au descins azi la locuințele a doi membri ai unei grupări infracționale, bănuite de șantaj și omor calificat. Astfel de acțiuni au avut loc și în județele Neamt și Dâmbovița.

Loading...

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2014, la ordinul liderului grupării, membrii acesteia ar fi acționat, în mod premeditat, pentru uciderea unui bărbat care ar fi încercat să-și impună autoritatea în zona de acțiune a grupării infracționale, pe teritoriul Irlandei. De asemenea, ar fi lovit și pus în pericol viața altor două persoane, aflate în apartamentul unde a fost săvârșit omorul.

Ulterior comiterii faptei, aceștia ar fi sustras mai multe bunuri (în special aparatură electronică). În prezent, liderul grupării este arestat la domiciliu, pe teritoriul Irlandei de Nord, pentru atacarea unor bancomate, prin folosirea unor substanțe explozive. În urma perchezițiilor de astăzi, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, bani (5.000 de euro și 2.500 de RON), un laptop și 5 smartphone-uri, 47 de comprimate cu efect anabolizant, înscrisuri și obiecte cu valoare probatorie. Totodată, au fost identificați și conduși, pentru audieri, la sediul Structurii Centrale a D.I.I.C.O.T., cinci dintre membrii grupării, domiciliați în județele Neamț, Dâmbovița și Vaslui. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/28/descinderi-judet-intr-un-dosar-penal-de-santaj-si-omor-comis-irlanda/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.