fbpx
17.7 C
Vaslui
marți, 27 septembrie, 2022

Deputatul PNL de Vaslui, Tudor Polak, ii solicita ministrului Caciu sa prezinte o analiza publica despre solutiile pentru criza carburantilor

In urma cresterii necotrolate a preturilor la carburanti, deputatul Tudor Polak ii solicita ministrului Adrian Ciuca sa prezinte o analiza asupra scenariilor de interventie imediata pentru temperarea preturilor.

Loading...

„Avem nevoie de măsuri fiscale eficiente şi coerente prin care să temperăm creşterea prețului carburanților.

Este necesar ca Ministerul Finanțor să analizeze mijloacele cele mai profitabile şi accesibile prin care să acționeze în vederea scăderii prețurilor de la pompă.

Bineînțeles, la fel de necesare sunt analizele din partea Consiliului Concurenței şi a ANPC.

Măsurile care vor fi adoptate de Guvernul României pot veni numai prin intermediul Ministerului Finanțelor, indiferent dacă vorbim despre reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor. Sunt aspecte ce țin de fiscalitate şi este normal ca acestea să fie reglementate de instituția cu competențe şi expertiza cea mai mare pentru acest segment.

Aşteptăm din partea domnului ministru Adrian Câciu o analiză publică asupra scenariilor de intervenție imediată asupra prețurilor.

Problema prețurilor pe piața carburanților este în acest moment una sensibilă şi trebuie privită cu responsabilitate şi spirit practic.

Cetățenii români sunt direct afectați de această situație, aşa că măsurile fiscale asumate trebuie să reflecte o analiză complexă a impactului acestora în perioada următoare!” a declarat Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui.

- Advertisement -
Loading...

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri