Având în vedere că în urma anchetei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a scos la iveală faptul că toţi copiii, dar şi mama, erau victime ale violenţelor tatălui, judecătorii au emis un ordin de protecţie. 

Loading...

Astfel, Judecătoria Bârlad a decis evacuarea temporară din locuinţă a tatălui agresor pe o durată de şase luni, timp în care bărbatul nu are voie să se apropie de soţia sa şi de cei zece copii minori la o distanţă mai mică de 500 de metri. De asemenea, timp de şase luni tatăl agresor nu are voie să se apropie de unităţile de învăţământ din comuna Zorleni unde învaţă copiii şi nici de Biserica Penitcostală din comună, pe care aceştia o frecventează.

Pe durata ordinului de protecţie, bărbatului îi este interzis orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă cu soţia şi copiii. 

”Obligă pe pârâtul Ş. L. să informeze Poliţia municipiului Bârlad şi Poliţia Zorleni. cu privire Ia noua locuinţă. Pune în vedere pârâtului Ş. L. dispoziţiile art. 32 din Legea nr. 217/2003 şi atrage atenţia acestuia că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an (…) Executorie. în temeiul art. 31 din Legea nr. 217/2003 ordinul de protecţie se va comunica de îndată Poliţiei municipiului Bârlad şi Poliţiei Zorleni, care au îndatorirea să supravegheze modul în care se respectă hotărârea şi să sesizeze organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare”, se precizează în hotărârea pronunţată vineri, 20 septembrie de Judecătoria Bârlad.

Cercetat în libertate pentru viol şi acte de violenţă

Bărbatul de 46 de ani a ajuns în atenţia autorităţilor, după ce, în urmă cu o săptămână, fiica sa în vârstă de 15 ani l-a reclamat la Poliţie. Copila a mers plângând la postul de poliţie din sat, pentru a anunţa că nu mai suportă agresiunile şi umilinţele tatălui.

Copila, traumatizată psihic, prezenta urme de violenţă pe corp, fiind lovită de tată cu biciul pe spate şi cu piciorul în gură pentru că a refuzat să meargă să muncească pe câmp, ea având de învăţat. 

Minora este cunoscută la şcoala drept o elevă silitoare şi foarte cuminte. Ea a povestit anchetatorilor şi psihologilor că agresiunile tatălui erau frecvente în familie. Victimă a furiei tatălui cădea de multe ori şi mama, care era agresată inclusiv în prezenţa copiilor. Bărbatul de 46 de ani este cunoscut cu o fire impusivă şi agresivă, având la activ o condamnare pentru lovituri cauzatoare de moarte, victima fiind socrul său.

În timpul audierilor, minora a povestit anchetatorilor că în urmă cu un an, tatăl ar fi agresat-o sexual încercând să verifice facă mai este virgină. Deflorarea parţială a fost confirmată de medicii legişti.

Pentru a-i asigura un climat de siguranţă, reprezentanţii Protecţiei Copilului au decis ca, până la finalizarea anchetei, minora sa locuiască alături de bunica sa. Specialiştii au apreciat că preluarea fetei într-un centru de specialitate ar traumatiza şi mai mult minora. De asemenea, ea va fi inclusă, alături de mama sa şi de ceilalţi nouă fraţi minori, într-un program de consiliere psihologică.

Pe numele tatălui agresor, poliţiştii au deschis dosar penal pentru viol şi violenţă în familie. A fost reţinut pentru 24 de ore, însă ulterior, procurorii au dispus cercetarea lui în stare de libertate.  

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/decizia-judecatorilor-cazul-tatalui-si-a-biciuit-fiica-nu-vrut-mearga-munceasca-camp-1_59ea52eb5ab6550cb8529de6/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.