Vasile Şelaru, fost procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost condamnat alături de trei oameni de afaceri şi un hoţ cu antecedente penale, pe 2 martie 20017. Atunci, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au dispus condamnarea lui Vasile Şelaru la cinci ani, o lună şi zece zile de închisoare, fiind găsit vinovat de trei infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Loading...

În plus, judecătorii i-au interzis pe  pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat.

 Omul de afaceri ieşean Puiu Cezar Cătălin a fost condamnat la nouă luni de închisoare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Afaceristul bârlădean Liviu Rădescu, proprietarul unei firme de protecţie şi pază, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de „cumpărare de influenţă”, 

Octavian Solomon, proprietarul unor casa de amanet din Bârlad a fost condamnat la 9 luni de închisoare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de „mărturie mincinoasă”, iar hoţul căruia procurorul Vasile Şelaru i-a promis că va interveni pe lângă colegii magistraţi şi îl va scăpa de pedeapsă, a fost condamnat la un an şi şase luni închisoare. Ionel Lăcătuşu se afla în puşcărie din anul 2014, unde execută o pedeapsă de 4 ani şi jumătate pentru mai multe furturi. Cele două condamnări, au fost contopite, Lăcătuşu urmând să execute 5 ani, 9 luni şi zece zile. Un alt om de afaceri, inculpat în dosar pentru cumpărare de influenţă. Dănuţ Bordea, din Huşi, a fost achitat de judecători. 

Sentinţa a fost atacată de toţi inculpaţii, inclusiv de procurorii DNA. Dosarul ar trebui să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru judecarea apelului, însă nefiind motivată hotararea de condamnare a instanţei de fond, judecata în calea de atac nu poate începe.

Între timp, procurorul Şelaru, acuzat că îşi vindea influenţa oamenilor care aveau dosare penale, promiţându-le ca va interveni pe lângă colegii magistraţi, activează ca avocat în cadrul Baroului Botoşani.

Mai puteţi citi şi

Cum a ajuns un procuror vasluian să primească bani de la un spărgător de locuinţe pentru a-l scăpa de puşcărie

Procurorul criminalist Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Procurorul Vasile Şelaru a rămas fără armele de colecţie

Neîncrederea unui procuror vasluian: îi percheziţiona pe cei care îi dădeau mită

Criză fără precedent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: un singur procuror criminalist, în judeţul omorurilor

Stenogramele procurorului-şpăgar. Magistratul a cerut mită pentru a merge la un simpozion pe care Parchetul nu-l putea plăti: „Nu mă uitaţi, sunt necăjit”

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/de-sase-luni-magistratii-nu-reusesc-motiveze-condamnarea-unui-procuror-acuzat-coruptie-1_59a9591a5ab6550cb88cd97d/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.