fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

DE NECREZUT… Cei doi traficanti care au căzut în plasa întinsã de DIICOT – ST Vaslui, în urma unui flagrant realizat în Bârlad în decembrie 2021, au primit sentința! Tribunalul Vaslui i-a condamnat pe Ștefan Dranga și Ibris Randu Alexandru, ambii aflați în arest la domiciliu! Ștefan Dranga a primit 2 ani și opt luni închisoare cu suspendare, din care se deduc zilele în care a stat în arest preventiv și în arest la domiciliu, plus 90 de zile de muncă în folosul comunității. Ibris Randu Alexandru a primit și el 3 ani și 2 luni închisoare, cu menținerea arestului la domiciliu. Instanța a fost informată de IPJ Vaslui, despre faptul că individul a încălcat arestul la domiciliu pe 4 ianuarie, când a ieșit în stradă și a amenințat câteva persoane cu un cuțit. Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă și are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Arestați preventiv la finele anului 2021, pentru trafic de droguri de mare risc, doi traficanți bârlădeni, Ibris Randu Alexandru și Ștefan Dranga au fost prinși în flagrant cu droguri de mare risc. Din 2021, la finele acestui an, Tribunalul Vaslui a înlocuit măsura arestului preventiv cu o măsură mai usoară privativă de libertate, iar judecătorii ieșeni au instituit și ei, spre finalul anului 2022, măsura arestului la domiciliu. Numai că Ibris Randu Alexandru nu prea a înțeles ce înseamnă arestarea la domiciliu, iar pe 3 ianuarie a.c. a făcut un scandal monstru, a ieșit pe stradă cu un cuțit în mână și a atacat! Acum este cercetat pentru tulburarea liniștii publice și pentru evadare. Între timp, judecătorii vasluieni au dat sentința pentru cei doi traficanți de droguri de mare risc.

Loading...

Sentința… blândă rău! Închisoare cu suspendare pentru Dranga și arest la domiciliu pentru Ibris Randu!

Ieri, 5 decembrie, Tribunalul Vaslui a publicat sentința dată celor doi traficanți de droguri de mare risc. Iată ce au decis magistrații vasluieni:

Ibris Randu Alexandru: „ Condamnă pe inculpatul Ibris Randu-Alexandru, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și 1 an pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Condamnă pe inculpatul Ibris Randu-Alexandru, la o pedeapsă de 6 luni închisoare și 1 an pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu. Contopește pedepsele aplicate, inculpatul Ibris Randu-Alexandru urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 3 ani închisoare și 1 an pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor, la care se adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, de 2 luni închisoare, inculpatul urmând a executa, în final, 3 ani și 2 luni închisoare și 1 an pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor. Menține măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpatul Ibris Randu-Alexandru. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată la 05.01.2023 prin punerea la dispoziția părților și a procurorului”, este sentința dată ieri de către magistrații vasluieni.

Ștefan Dranga: „Condamnă pe inculpatul Dranga Ștefan, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și 1 an pedeapsă complementară a interzicerii exercitării, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Condamnă pe inculpatul inculpatul Dranga Ștefan, la o pedeapsă de 6 luni închisoare și 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu. Contopește pedepsele aplicate, inculpatul Dranga Ștefan urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare și 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor, la care se adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, de 2 luni închisoare, inculpatul urmând a executa în final 2 ani și 8 luni închisoare și 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor . Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate, pe un termen de supraveghere de 4 ani, Dranga Ștefan va presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Bibliotecii Stroe S. Belloescu din Bârlad sau Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare”, este sentința dată lui Ștefan Dranga, care a și fost eliberat de ieri din arestul la domiciliu.

Ibris Randu Alexandru a „călcat” pe bec, încălcând pe 3 decembrie prevederile arestului la domicliu

„La data de 3 ianuarie 2023, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, de către un bărbat de 30 de ani, din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că, un bărbat ar tulbura ordinea și liniștea publică, în municipiul Bârlad, în zona străzii Crângului. Totodată, acesta ar fi proferat amenințări și ar fi zgâriat, folosind un cuțit, autoturismul condus de către apelant. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate și dispunerea măsurilor legale. Totodată, întrucât bărbatul indicat în sesizare se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vă reamintim că polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Vaslui au realizat în 2021 o prindere în flagrant, în municipiul Bârlad, în urma căreia au fost identificate și ridicate peste 30 de grame de amfetamină, un cântar electronic, două terminale mobile și o cartelă sim. Din cercetări a reieșit că, începând din luna octombrie a.c. si până în prezent, trei persoane, cu vârste între 25 de ani si 34 de ani, din municipiul Bârlad, printre care Ștefan Dranga și Ibris Randu Alexandru, evadatul despre care am scris încă de pe 4 decembrie, ar fi desfășurat activități de procurare, deținere, depozitare și vânzare a drogurilor către consumatorii din județul Vaslui, pentru 100 de lei gramul de cannabis și 200 de lei gramul de amfetamină. În urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de materie vegetală (cannabis) și amfetamină, patru grindere, trei terminale mobile, trei cartele sim și diverse sume de bani, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

CITIȚI ȘI VIZIONAȚI AICI:

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/traficantul-de-droguri-care-a-facut-show-in-strada-a-fost-condamnat-la-inchisoare-dar-ramane-in-arest-la-domiciliu/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri