În ultima perioadă, nu a existat apariție publică a ministrului agriculturii, Petre Daea, în care acesta să nu vorbească despre subvenții și să nu dea asigurări că plata va începe la 16 octombrie. La fel s-a întâmplat și cu ocazia vizitei efectuate acum câteva zile în județul Vaslui, mai precis, în comuna Șuletea, unde ministrul a participat la Ziua Recoltei.

Loading...

Petre Daea i-a înștiințat pe cei prezenți că principalul său obiectiv este acordarea în termen a subvențiilor, remarcând că, anul acesta, pentru prima dată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui a încheiat la timp verificările în teren și va începe să facă plățile către fermieri luni, 16 octombrie.

Cei care au depus cererile la termen vor primi un avans de 70% din schemele directe pe suprafață și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală din PNDR 2020, iar crescătorii de animale vor beneficia și ei de un avans la subvențiile din zootehnie care li se cuvin pentru acest an.

”Vreau să-i felicit pe angajații APIA Vaslui și pe ceilalți din țară pentru faptul că au încheiat etapa de verificare în câmp. Este pentru prima oară în România când realizăm acest obiectiv extrem de important”, a declarat ministrul.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/de-luni-se-dau-banii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.