Peste 200 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui, adică aproape un sfert din cei aflați în spatele gratiilor pușcăriei vasluiene, stau de o săptămână cu bagajele la ușă și așteaptă să fie eliberați în baza Legii Toader. Printre cei care îndeplinesc cerințele legii dar care au nevoie și de o decizie a instanței se află și patru deținuți condamnați pentru infracțiuni de mare violență, respectiv omor sau lovituri cauzatoare de moarte.

Loading...

Fierbere mare la Penitenciarul Vaslui, unul dintre cele mai mari din țară, după apariția Legii Toader care prevede eliberarea înainte de termen pentru deținuții încarcerați în condiții improprii. Deși se încadrează în prevederile legale, 202 persoane private de libertate așteaptă de o săptămână cu bagajele la ușa celulei să părăsească pușcăria. Dacă 11 deținuți au ieșit din închisoare chiar în prima zi a punerii în aplicare a legii, restul beneficiarilor așteaptă o decizie a instanței de judecată.

Documentele au fost transmise către Judecătoria Vaslui încă de săptămâna trecută și se așteaptă stabilirea termenelor de judecată pentru analiza propunerilor de eliberări condiționate. Din punctul nostru de vedere, din această săptămână, la nivelul Penitenciarului Vaslui se intră în normal, cu o singură ședință de analiză a eliberărilor condiționate, față de trei câte au fost pentru cele 202 persoane private de libertate care s-au încadrat în prevederile legale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Cei 202 deținuți cu bagajele făcute, jumătate dintre ei aflați în pușcărie pentru furturi și tâlhării, vor mai avea de așteptat cel puțin încă o săptămână pentru a fi puși pe rolul instanței de judecată în vederea eliberării condiționate. Chiar și așa, nici unul dintre ei nu are garanția că, după primul termen, vor părăsi pușcăria. Ca la orice proces, magistrații pot stabili amânări în judecarea cauzelor. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/01/gata-cum-tine-legea-toader-peste-200-de-detinuti-fierbere-la-penitenciarul-vaslui-cu-bagajele-la-usa-de-o-saptamana/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.