După ce a petrecut aproape nouă luni în arest preventiv, tânărul inculpat, Flaviu Lupu (23), a scăpat de acuzaţia de viol şi asta după ce una dintre victime, tânăra de 17 ani, şi-a retras plângerea în timpul procesului, iar minora de 14 ani şi-a nuanţat declaraţiile iniţiale.

Loading...

Astfel judecătorii au admis solicitarea avocaţilor inculpatului şi au dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de viol în act sexual cu minor şi au decis condamnarea lui Flaviu Lupu la doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Timp de doi, dacă decizia va rămâne definitivă, tânărul trebuie să respecte o serie de obligaţii, având şi interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei. 

Flaviu Lupu, autointitulat pe reţelele de socializare ”Casanova”, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, în iunie 2016. După ce dosarul a trecut de camera preliminară, una dintre victime a anunţat că îşi retrage plângerea, urmare a împăcării pe cale amiabilă cu inculpatul. În atare condiţii, pe 19 ianuarie, a.c., Judecătoria Bârlad, a dispus eliberarea din arest a tânărului şi luarea faţă de acesta a măsurii arestului la domiciliu. 

Înainte de a fi arestat, Flaviu-Ştefan Lupu (23 ani) a lucrat în cadrul unui salon din oraş, ca hair stilist, ulterior deschizându-şi acasă un atelier de tatuaje. Împotriva lui au fost formulate două plângeri din partea părinţilor  a două fete de 14, respectiv 17 ani. Ambele victime au fost racolate pe conturile de socializare, modul de operare al inculpatui fiind asemănător.

Prima dintre victime avea doar 14 ani şi era elevă în clasa a VIII-a. Agresorul o cunoştea din vedere pe copilă şi i-a cerut prietenia pe Facebook. Potrivit unor surse judiciare, în cursul lunii februarie 2016, adolescenta s-a lăsat convinsă să se fotografieze topless. Agresorul ar fi folosit complimente, iar după ce a intrat în posesia pozelor compromiţătoare, ar fi şantajat-o spunând-i că va posta fotografiile pe internet dacă nu acceptă o întâlnire cu el.

Victimele, ademenite şi şantajate

Anchetatorii au precizat că la prima întâlnire, fata a fost luată de inculpat cu maşina, apoi a dus-o la el acasă, unde a obligat-o să facă sex oral cu promisiunea că va şterge pozele compromiţătoare. La scurt timp i-ar fi cerut o nouă întâlnire, folosind aceleaşi poze pentru a o şantaja. Minora a decis să le spună părinţilor ce a păţit. Imediat a fost depusă plângere penală pentru viol şi au fost demarate cercetările.

La două luni distanţă, în timp ce era cercetat deja pentru infracţiunea comisă asupra fetei de 14 ani, ar fi făcut o nouă victimă. Tot pe Facebook, ar fi racolat o liceană de 17 ani pe care a invitat-o la o cafea. Potrivit procurorilor, minora l-a respins categoric, motiv pentru care tânărul ar fi urmărit-o şi ar fi tras-o în maşină în timp ce aceasta mergea către liceu. Minora a fost condusă acasă la Lupu, unde ar fi batjocorit-o.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/cum-scapat-acuzatia-viol-beizadea-acuzata-batjocorit-doua-eleve-1_59d3daad5ab6550cb8c84ca8/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.