Criză de arhitecți

0
Primăria Huși

De câteva luni bune Primăria Huși duce lipsa unui arhitect șef, întreaga activitate de verificări și avizări fiind preluată de Consiliu Județean, ca și pentru primăriile mai mici din Negrești și Murgeni. În ciuda salariului, 6.575 de lei, nimeni nu „revendică” postul de la Huși, scos de 2 ori la concurs. La rândul său, Biroul Urbanism de la Consiliu duce lipsă de personal, doar 4 din cele 15 posturi din grilă fiind ocupate.

Loading...

„Cât privește faptul că nu avem arhitect-șef la Primărie, nu avem pentru că nu vine lumea la concurs. De la mine acasă nu am cum să îl aduc, că l-aș aduce”, spunea exasperat primarul Hușiului, Jan Ciupilan, în urmă cu aproape două luni. Pentru că îi lipsește arhitectul șef, întreaga activitate de verficări și avizări a Primăriei Huși a fost preluată de Biroul Urbanism al Consiliului Județean (CJ), care face față cu greu situației, același compartiment, pe lângă activitatea proprie, trebuind să se ocupe și de primăriile orașelor Negrești și Murgeni. Arhitectul șef de la CJ Vaslui, Marian Beșliu, are în subordine însă doar 4 oameni, dintr-o grilă a CJ care pentru compartimentul pe care îl conduce are prevăzute 15 posturi. Motivul este același: nimeni nu se prezintă la concurs.
La Huși, ultimul concurs pentru ocuparea postului de arhitect șef a avut loc pe 26 octombrie, însă nimeni nu a revendicat funcția, în ciuda salariului aprobat de consilierii locali hușeni la sfârșitul lui iulie pentru această funcție – 6.575 lei.
„Condițiile de participare la concurs sunt cele care îndepărtează candidații. Se cere o experiență de minim 3 ani în domeniu și studii de master și postuniversitare în urbanism și amenajarea teritoriului. Situația este mult mai complexă la noi și activitatea noastră este complexă, pe lângă munca din teren, care presupune recepții și verificări, în cazul avizărilor de urbanism având nevoie de avizul primarului”, a spus Marian Beșliu.
Situația de la Huși este departe de a-și găsi o rezolvare, în condițiile în care la ultimul concurs organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), pe 26 octombrie, nu s-a prezentat nimeni.
Iată anunțul concursului de recrutare al celor de la ANFP:
„Agenția Națională a Funcționarilor Publici organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei publice de conducere vacante de arhitect şef al municipiului Huşi, judeţul Vaslui.
Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.
Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:
studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul arhitectură sau în domeniul urbanism cu studii de masterat sau postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului conform art. 36 indice 1 lit. b) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare;
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani;
studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii.
Concursul se va organiza conform calendarului următor:
26 octombrie 2017, ora 10:00: proba scrisă;
data și ora interviului vor fi comunicate ulterior”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.