fbpx
0.8 C
Vaslui
duminică, 4 decembrie, 2022

”Creșterea salariului minim în 2021, o certitudine!”

Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), candidat PNL Vaslui la Camera Deputaților, spune, referitor la creșterea salariului minim pentru anul 2021, că aceasta este o certitudine, dar va depinde de evoluția economiei în contextul pandemiei de Covid-19.

Loading...

”Recent, prim-ministrul Ludovic Orban a avut consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social pe tema evoluției salariului minim brut pe țară garantat în plată, iar prim-ministrul le-a transmis partenerilor sociali că salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat. Este o certitudine, așadar, dar ea va depinde direct de evoluția economiei în contextul pandemiei de Covid-19”, a declarat Tudor Polak, candidatul PNL Vaslui la Camera Deputaților.

Astfel, secretarul de stat în MMPS a subliniat faptul că Partidul Național Liberal este adeptul unui ”mecanism de creștere care să se bazeze pe realitățile economice, respectiv rata inflației, creșterea productivității și alți factori economici. Obiectivul primordial al Partidului Național Liberal este ca, prin măsurile pe care le ia, să nu afecteze locurile de muncă, mai ales în această perioadă, în care majoritatea covârșitoare a companiilor se confruntă cu dificultăți din cauza crizei sanitare”, a arătat Tudor Polak.

”Deja, discuțiile cu partenerii sociali sunt într-un stadiu avansat. Propunerea de constituire a unui grup de lucru, format din experți ai patronatelor, sindicatelor și Guvernului – care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluției salariului minim în alte state europene -, a fost aprobată. Numai așa vom putea stabili, în mod obiectiv, o formă de creștere a salariului minim pentru următorii patru ani”, a explicat Tudor Polak. ”Creștem salariile, nu le tăiem, cum propovăduiesc apostolii PSD ai apocalipsei! Creștem salariile, dar pe baza unor calcule extrem de riguroase, nu pompieristic, nu populist! Creștem salariile, pentru că obiectivul PNL este să nu lase niciun român în urmă!” – Tudor Polak, candidatul PNL Vaslui la Camera Deputaților.

- Advertisement -
Loading...

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri