“Cei care doresc să recolteze mistreți vor fi rezolvați pe principiul «primul venit, primul servit». Avem de recoltat 410 mistreți la nivelul celor 27 de fonduri pe care le administrează AJVPS. Cei care și-au achitat obligațiile statutare se pot prezenta la sediile celor trei cluburi de vânătoare din județ pentru a achita cotizația suplimentară privind recoltarea speciei mistreț și pentru a li se înmâna autorizația legală de vânătoare”, a declarat Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui.

Loading...

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui anunță că s-a deschis oficial sezonul de recoltare la speciile mistreț, căprior femelă, fazan, potârniche, rațe sălbatice, gâscă de semănătură, gârlițe, porumbel sălbatic și gulerat, gâscă mare și de semănătură.

“În momentul de față, menționăm că este deschis în plin acest sezon de vânătoare. Membrii noștri vânători care doresc și vor să recolteze în mod legal aceste specii se pot prezenta la sediile AJVPS din Vaslui, Bârlad și Huși pentru a solicita eliberarea de autorizații legale. Sezonul este deschis și la speciile potârniche, țintar, ciocârlie, cocoșar și sturzul viilor. După 1 noiembrie, se va deschide sezonul legal de vânătoare la iepure de câmp, unde avem plan de recoltat pe absolut toate fondurile de vânătoare administrate și gestionate de noi. Cei care doresc să recolteze mistreți vor fi rezolvați pe principiul «primul venit, primul servit». Avem de recoltat 410 mistreți la nivelul celor 27 de fonduri pe care le administrează AJVPS. Cei care și-au achitat obligațiile statutare se pot prezenta la sediile celor trei cluburi de vânătoare din județ pentru a achita cotizația suplimentară privind recoltarea speciei mistreț și pentru a li se înmâna autorizația legală de vânătoare. Cei care doresc recoltarea speciei mistreț la pândă vor primi autorizație individuală și vor ieși în teren numai cu personalul nostru special desemnat în autorizația de vânătoare”, a declarat Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui.

Amenzi de până la 6.000 de lei

În ceea ce privește activitatea de pescuit sportiv, membrii pescari sportivi de pe teritoriul județului sunt anunțați că, pe 21 septembrie, la Ministerul Agriculturii – Agenția Națională de Pescuit și Acvacultuă (ANPA), s-a semnat contractul privind bazinul piscicol natural Râul Prut – Râul Bârlad pe o durată de zece ani.

“Cei care vor să practice pescuitul sportiv trebuie să știe în mod clar că permisele se eliberează numai de către AJVPS Vaslui, care este singurul titular de drept al acestui contract pe termen de zece ani. Ei se vor prezenta pentru viza permiselor de pescuit la filialele din Bârlad, Huși și Vaslui. Membrii pescari ai altor asociații afiliate la Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România pot să pescuiască în râul Prut, pe sectorul cuprins între stâlpul de frontieră 1.141 – sat Drânceni, comuna Drânceni, până la sud de Cârja – stâlp de frontieră 1.252, limită județ Vaslui și județ Galați. Râul Prut este contractat pentru pescuitul sportiv pe o lungime de 190 de km. Am contractat și râul Bârlad pentru o perioadă de zece ani, pe o distanță de 165 km, respectiv din Băcești și până în Tutova, Cei care doresc să practice pescuitul în acest râu ni se pot adresa cu o copie după CI, o poză și cotizația achitată la unul dintre cele trei cluburi din județ. Vrem să atenționăm că amenzile sunt destul de pipărate – până la 6.000 de lei! Îi rugăm pe membrii pescari să se prezinte fără niciun fel de reținere la sediul instituției pentru a plăti cotizația, care este simbolică, reprezentând contravaloarea a zece kilograme de pește, iar omul poate să pescuiască tot anul calendaristic, excluzând perioada de prohibiție, care este de 60 zile, în aprilie-mai”, a mai spus Vasile Negru.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/cota-de-410-mistreti-pentru-anul-curent-liber-la-vanatoare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.